Zlatko Drašković uhapšen zbog sumnje da je član kriminalne grupe Zekića (VIDEO)

Zekić se tereti za smrt Nemanje Prelevića i Danila Pekovića

51727 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Svetlana Đokić
Foto: Svetlana Đokić

Službenici Sektora kriminalističke policije jutros su uhapsili Beranca Zlatka Draškovića zbog sumnje da je član kriminalne grupe Marka Zekića.

Drašković je uhapšen jutros na aerodromu.

On je oko 16 časova priveden u Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

Zabranjeno preuzimanje video zapisa.

Zekić se tereti za smrt Nemanje Prelevića i Danila Pekovića 17. oktobra 2020. godine, u mjestu Uvač, na Veruši.

U optužnici protiv Zekića i još osam osoba piše da se Zekić fizički sukobio sa Prelevićem u podgoričkom lokalu “Garden” nakon čega je donio odluku da ga ubije, pa je o tome obavijestio ostale članove kriminalne organizacije koju je osnovao.

Ta kriminalna grupa “pala” je zbog “provaljene” komunikacije koju su održavali putem kriptovane Skaj aplikacije, preko koje su i planirali zločin.

Iz Uprave policije saopštili su da službenici Sektora za borbu protiv kriminala su danas, prilikom ulaska u Crnu Goru, Draškovića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo teško ubistvo putem pomaganja koje je izvršeno u oktobru 2020. godine u mjestu Veruša na štetu N.P. i D.P.

"Sumnja se da je Z.D. tokom 2020. godine postao član kriminalne organizacije, koja je formirana od strane M.Z. iz Berana, radi vršenja najtežih krivičnih djela. Osumnjičeni je prihvatio da za potrebe članova kriminalne organizacije vrši različita krivična djela, pa je shodno planu kriminalne organizacije, a u cilju realizacije kriminalnog plana, odnosno izvršenja teškog ubistva na štetu N.P. i D.P., pružao logističku podršku drugim, prethodno procesuiranim licima, kroz praćenje jednog od oštećenih lica, obezbjeđivanje objekata za skrivanje izvšilaca, prije i nakon izvršenja krivičnog djela, kao i uklanjanje tragova nakon izvršenja krivičnog djela, na koji način je izvršio krivična djela koja mu se stavljaju na teret", piše u saopštenju UP.

Zaključuju da je uz krivičnu prijavu, sproveden Specijalnom državnom tužilaštvu na dalju nadležnost i postupanje.

Bonus video: