Nikšić: Zbog pogrešnog davanja krvi i insulina podnesene tri krivične prijave

"Policija je došla do saznanja da su medicinska sestra Internog odjeljenja Opšte bolnice Nikšić M.K.M. i volonterka I.J. pacijentu koji je bio smješten na Internom odjeljenju Opšte bolnice u Nikšiću greškom dali krv neodgovarajuće krvne grupe"

16634 pregleda 23 komentar(a)
Bolnica u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Bolnica u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić

Nikšićka policija podnijela je krivične prijave protiv tri osobe zbog nesavjesnog pružanja ljekarske pomoći.

Uprava policije u saopštenju navodi da su policajci došli do saznanja da su medicinska sestra Internog odjeljenja Opšte bolnice Nikšić M.K.M. i volonterka I.J. pacijentu koji je bio smješten na Internom odjeljenju Opšte bolnice u Nikšiću greškom dali krv neodgovarajuće krvne grupe.

Osim toga, kako navode iz UP, takođe putem sredstava javnog informisanja, nikšićka policija je 8. aprila 2022. godine došla do saznanja da je jednom pacijentu prilikom kućne posjete patronažne službe Doma zaravlja Nikšić, dat insulin iz neodgovarajućeg šprica. U cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti i došli su do saznanja da je mogući izvršilac ovoga djela medicinska tehničarka patronažne službe Doma zdravlja u Nikšiću Ž.R. (27).

Iz policije dodaju da je pacijent kojem je greškom data krv neodgovarajuće krvne grup tom prilikom doživio anafilaktički šok, nakon čega je hitno prebačen u Klinički centar Crne Gore radi daljeg liječenja.

"Policija je preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti, došla do saznanja da je oštećeno lice L.K. (62) kojem je 21. marta od strane jednog ili više medicinskih radnika priključena krv neodgovarajuće krvne grupe. O događaju je obaviješten tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo nesavjesno pružanje ljekarske pomoći. Sa sadržajem zapisnika upoznat je postupajući tužilac po čijem su nalogu podnijete krivične prijave u redovnom postupku protiv M.K.M. i I.J", dodaje se u saopštenju UP.

Iz policije dodaju da je oštećeno lice M.Ć. (91) od strane jednog od medicinskih tehničara primilo insulinsku terapiju iz neadekvatnog šprica, te da je usljed pogoršanja zdravstvenog stanja on transportovan u Klinički centar Crne Gore radi dalje opservacije i pružanja medicinske pomoći.

Bonus video: