Izručen Predrag Vukadinović, doveden na saslušanje u SDT

On se prema operativnim podacima dovodi u vezu sa jednom organizovanom kriminalnom grupom iz Crne Gore, a potražuje se radi krivičnog gonjenja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije

23857 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Dvadesettrogodišnji Predrag Vukadinović izručen je jutros crnogorsko policiji i doveden na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

Iz Uprave policije je saopšteno da je Vukadinović iz Slovenije izručen u organizaciji NCB Interpol-a Podgorica, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene.

"P.V. je izručen Crnoj Gori po naredbi Višeg suda u Podgorici radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije", navodi se u saopštenju.

Vukadinović je 30. juna uhapšen u Sloveniji.

On se prema operativnim podacima dovodi u vezu sa jednom organizovanom kriminalnom grupom iz Crne Gore, a potražuje se radi krivičnog gonjenja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Iz Uprave policije ranije su saopštili da se sumnja da je Vukadinović u kriminalnoj organizaciji bio u dijelu pružanja logistike drugim članovima organizacije, tokom i nakon izvršenja teških krivičnih djela, kroz obezbjeđivanje i iznajmljivanje lokacija za skrivanje članova krim organizacije i drugo.

Prilikom hapšenja, kod Vukadinovića pronađena i falsifikovana inostrana lična dokumenta.

Crnogorska policija tragala je za Vukadinovićem zbog sumnje da je umiješan u ubistvo sugrađanina Saše Klikovca 18. jula 2020. godine u Zeti.

Bonus video: