VIDEO Lazarević, Ljumić i Žugić uhapšeni u Milanu zbog serije pljački zlatara

Istražitelji odjeljenja za razbojništva milanske policije, na kamerama iz zlatara, prepoznali su Crnogorce, tvrdeći da su učestvovali i u pljačkama od 2019. do 2022. godine

76475 pregleda 22 komentar(a)
Foto: Print screen Corierre Milano
Foto: Print screen Corierre Milano

Trojica crnogorskih državljana uhapšena su zbog pljački zlatara u centru Milana, a sumnjiče se da pripadaju ozlaglašenoj međunarodnoj bandi kradljivaca "Pink Panter".

Milanski "Corriere" piše da su uhapšeni Aleksandar Lazarević (57), bivši fudbaler Mirza Ljumić (41) i Milorad Žugić (53).

List navodi da su članovi organizacije poznate po beskrupuloznim metodama i brzini delovanja tehnikom - „uništi i uzmi", koristeći bicikla dolazili do zlatara u centru grada, te da su munjevitim akcijama pljačkali vrijednosti.

Istražitelji odjeljenja za razbojništva milanske policije, na kamerama iz zlatara, prepoznali su Crnogorce, tvrdeći da su učestvovali i u pljačkama od 2019. do 2022. godine.

Trojica osumnjičenih, kako piše list, dovode se u vezu sa tri razbojništva - 12. januara u butiku "Crivelli" u Ulici dela Spiga, 19. oktobra 2019. u radnji satova „La Bottega del Tempo“ u Ulici Cesare Battisti i pokušajem pljačke 8. maja 2019. u zlatari „Schereiber gioielli“ u Ulici Borgospeso.

Italijanski medij piše da su ih policajci nakon pljačke jurili i stigli ispred zgrade u Ulici Corso Garibaldi u Milanu, gdje su Crnogorci živjeli neko vrijeme.

"U stanu su pronašli Milorada Žugića, za kojim postoji međunarodna potjernica crnogorskih vlasti zbog ubistva i nedozvoljenog držanja oružja i eksploziva. U stanu su pronađena dva pištolja, vjerne reprodukcije poluautomatskih pušaka sa optičkim nišanom, odjeća koja odgovara onoj koju su koristili tokom pljački. Istraga se nastavljaju kako bi se rekonstruisale moguće odgovornosti uhapšenih za druge pljačke u prethodnih pet godina", navodi list.

OSUMNJIČEN ZA UBISTVO RADOVANA MATOVIĆA

Uhapšeni Nikšićanin Milorad Žugić sumnjiči se za ubistvo Radovana Matovića u noći između 20. i 21. februara 2016. godine u Đenovićima.

Zbog toga su crnogorske vlasti za njim raspisale međunarodnu potjernicu.

Tijelo Matovića pronađeno je 21. februara u njegovom vozilu u Ulici koja spaja magistralu i priobalni put u Đenovićima.

"Osumnjičeni M. Ž. je trenutno nedostupan nadležnim pravosudnim organima Crne Gore. Slijedi preduzimanje potražnih aktivnosti i na međunarodnom nivou u cilju lociranja i lišenja slobode ovog lica", saopšteno je 2019. godine iz UP.

Žugić je, navodno, pobjegao odmah nakon ubistva.

Bonus video: