UP: Identifikovani maloljetnici osumnjičeni da su ispisali grafite na prostorijama NVO Juventas

Podgorička policija je izdvojila video zapise i izvršila uviđaj na licu mjesta, a "daljim sprovedenim radnjama utvrđeno je da su na klupi u užem centru grada ispisani grafiti istom bojom"

21360 pregleda 13 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava policije (UP) saopštila je da su službenici podgoričkog Centra bezbjednosti identifikovali dva maloljetnika, M.T. (16) i V.B. (15), koja su, kako navode, 23. jula ispisali grafite na prostorijama nevladine organizacije (NVO) Juventas.

Policija je, kako je saopšteno, postupala po prijavi J.Č. programske direktorice NVO „Juventas“ koju je podnijela 23. jula, a u kojoj je, kako kažu, navela da su na njihovim prostorijama u ulici Vučedolskoj ispisana dva grafita prijetećeg i uvrjedljivog sadržaja sa određenim simbolima.

Podgorička policija je izdvojila video zapise i izvršila uviđaj na licu mjesta, a "daljim sprovedenim radnjama utvrđeno je da su na klupi u užem centru grada ispisani grafiti istom bojom."

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je policijske službenike uputio na nadležnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je nakon upoznavanja sa događajem dao nalog da se preduzmu radnje na identifikaciji lica. Policija je došla do sumnje da su navedene grafite ispisali maloljetni M.T. (16) i V.B. (15), od kojih su u prisustvu roditelja prikupljena obavještenja na navedene okolnosti", piše u saopštenju UP.

Spisi predmeta su, kako zaključuju, upućeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na ocjenu i mišljenje.

Bonus video: