"21. maj": Jednoj aktivistkinji izbušene gume na vozilu, drugoj pokušali auto da izguraju s kolovoza

"Urađen je foto elaborat i postoje već prve indicije o mogućim izvršiocima", naveli su iz Građanske inicijative "21. maj", osuđujući uništavanje vozila

13080 pregleda 18 komentar(a)

Građanska inicijativa "21. maj" saopštila je da je Budvanki Darinki Daji Ljubiši u tom gradu uništen privatni automobil. Kazali su da su na vozilu probušene sve četiri gume, te da je slučaj prijavljen policiji.

"Urađen je foto elaborat i postoje već prve indicije o mogućim izvršiocima", naveli su iz GI "21. maj", osuđujući uništavanje vozila.

Ističu da je Ljubiša u Budvi prepoznata po kritikovanju "lokalnih kleronacionalističkih i kriminalnih struktura".

"Najoštrije se protivimo zastrašivanju i nasilju prema kritičarima vlasti. Zahtijevamo zaštitu svih koji drže do određenih građanskih i demokratskih vrijednosti od struktura koje predstavljaju spregu kriminala sa korumpiranim djelovima crkve, politike i lokalnih vlasti", navodi se u saopštenju koje potpisuju Ljubomir Filipović i Aleksandar Saša Zeković.

Pozvali su Upravu policije da otkrije i ko je, kako navode, pokušao da izgura sa kolovoza vozilo kojim je upravljala građanska aktivistkinja Ivana Pajović.

"Očekujemo da Uprava policije u najkraćem roku identifikuje i procesuira počinioce i tako pokaže da je različite centri moći ne koriste i ne zloupotrebljavaju za obračun sa političkim protivnicima i neistomišljenicima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: