Novosti: Naloženo raspisivanje potjernice za Duškom Šarićem

Šarić je kazao da poziv za saslušanje nije dobio i da se nalazi u bolnici. Navodi da će se uredno obratiti nadležnim organima u Srbiji kad napusti zdravstvenu ustanovu

19864 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Posebno odjeljenje Višeg suda u Beogradu prihvatilo je zahtjev tamošnjeg Tužilaštva za organizovani kriminal i dalo nalog da se raspiše potjernica za Duškom Šarićem, koji je osumnjičen da je član kriminalne grupe svog rođenog brata Darka, pišu Novosti.

"Mlađem Šariću je određen pritvor, a nalog za hapšenje, preko Ministarstva pravde, proslijeđen je i nacionalnom birou Interpola", navodi taj medij.

Šarić je, kako prenosi Kurir, kazao da poziv za saslušanje nije dobio i da se nalazi u bolnici. Navodi da će se uredno obratiti nadležnim organima u Srbiji kad napusti zdravstvenu ustanovu.

"Kao lice protiv kojeg je pokrenuta međunarodna potjernica imam potrebu da se javno oglasim i kažem da nadležnim organima stojim na raspolaganju. Trenutno se nalazim u bolnici, jer mi se nakon hapšenja brata Darka Šarića zdravstveno stanje usljed šoka i stresa pogoršalo. Medicinsku dokumentaciju sam uredno dostavio Tužilaštvu u Beogradu i pored toga su me dva službena lica tražila u porodičnom domu na adresi u Srbiji", rekao je Šarić za Pink.

Dodaje da mu optužnica nije dostavljena.

"Nijedno službeno lice tada nije pomenulo obezbjeđenju, koje se nalazi ispred kuće, da je za mnom raspisana potjernica, niti uručilo bilo kakav poziv ili dokument iz suda", navodi Šarić.

Kako kaže, iz medija je saznao da ga državni organi u Srbiji traže.

"Nemam šta da krijem i siguran sam da će vrijeme pokazati da govorim istinu koju ću ponoviti pred nadležnim organima. Čim ljekari procijene moje zdravstveno stanje lično ću se javiti institucijama da im odgovorim na sva pitanja. Napomenuću i da nikada nisam osuđivan, već sam dokazao sudu u Crnoj Gori da sam nevin, a kao takav sam proveo četiri godine u pritvoru", rekao je Šarić, kako prenosi Kurir.

Bonus video: