Priveden zbog sumnje da je prijetio Joanikiju na društvenim mrežama

Policija je pretresom kuće R.R. na Sinjajevini pronašla automatsku pušku, municiju i pištolj. Nakon toga, policija je i pretresom kuće u Podgorici, pronašla bombu i municiju

30329 pregleda 33 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Mojkovačka policija privela je R.R. (58), koji je na društvenim mrežama, navodno, prijetio mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju.

Policija je pretresom kuće R.R. na Sinjajevini pronašla automatsku pušku, municiju i pištolj.

Nakon toga, policija je i pretresom kuće R.R. u Podgorici, pronašla bombu i municiju.

Navodno, R.R. je na društvenim mrežama napisao prijetnje ukoliko mitropolit danas, 2. avgusta, dođe na Sinjajevinu na okupljanje kod crkve Ružica.

"Službenici Uprave policije su danas u Podgorici i Mojkovcu, pretresima na dvije lokacije pronašli i oduzeli oružje, municiju i eksplozivnu napravu. Jedna osoba je lišena slobode zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih matrerija", saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Navode da je policija postupajući po naredbama osnovnih sudova u Podgorici i Bijelom Polju izvršila pretrese na dvije lokacije u Podgorici i Mojkovcu, a koje koristi R.R. (58) nastanjen u Podgorici.

foto: Uprava policije

"Policija je pretresom na lokaciji u Podgorici pronašla i oduzela ručnu bombu i municiju, dok je pretresom u Mojkovcu policija pronašla i oduzela automatsku pušku, 14 komada municije i pištolj marke „Luger“ sa oružnim listom. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se R.R. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", piše u saopštenju UP.

Prema podacima sa portala Mitropolije crnogorsko - primorske nema najave da će Joanikije danas ići na Sinjajevinu već samo da je jutros u 9 časova počeo služenje liturgije u crkvi Svetog Dimitrija u Kolašinu.

Bonus video: