Za vikend uhapšeno 35 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Dvije osobe su smrtno stradale, dok su dvije osobe zadobile teške tjelesne povrede, a 19 osoba je lakše povrijeđeno

4914 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Saobraćajna policija je tokom vikenda na crnogorskim putevima evidentirala 45 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dvije osobe smrtno stradale, dok su dvije osobe zadobile teške tjelesne povrede, a 19 osoba je lakše povrijeđeno.

U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su podnijeli 146 prekršajnih prijava, izdali 856 prekršajnih naloga, oduzeli 11 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

"Zbog vožnje pod dejstvom alkohola saobraćajna policija je lišila slobode 35 vozača, dok je još jedno lice lišeno slobode zbog počinjenog krivičnog djela iz oblasti djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja", saopšteno je iz Uprave policije.

Pozvali su sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Zbog povećanog broja saobraćajnih udesa, često i sa smrtnim ishodima, Vijesti su pokrenule kampanju "Uspori, brže ćeš" kojom želimo skrenuti pažnju na neophodnost poštovanja saobraćajih propisa.

Bonus video: