„Pare ili traži kanap”

Braća Perović optužena za krivično djelo iznuda u saizvršilaštvu, a Rabrenović da im je pomogao u izvršenju tog krivičnog djela

12527 pregleda 1 komentar(a)
Kako su dokazi pribavljeni (ilustracija), Foto: Shutterstock
Kako su dokazi pribavljeni (ilustracija), Foto: Shutterstock

Ja drugo rješenje sa tobom nemam, nego da dođem i ubijem tebe i svu ti familiju. Glava će pasti zbog siće, 7.000 eura je sića naspram svega što je dato, to je sića, ali brate glava će pasti... Sad kad banem, masakr ću napraviti, evo vidjeće, sjutra je zadnji rok i to je to, može samo da traži kanap, navodno su neke od prijetnji kojima je Nikšićanin Nikola Perović (29) mjesecima iznuđivao novac od Budvanina B.K.

U optužnom predlogu piše da mu je Perović novac tražio jer je, Nikšićaninu, navodno, propao posao zbog neprimjerenog ponašanja oštećenog.

Navodno, njegovi problemi počeli su nakon što je u oktobru prošle godine, u jednom lokalu na primorju, u alokoholisanom stanju vrijeđao neke žene, za koje mu je Nikola Perović rekao da su “žene škaljaraca”.

Perović, kojeg policija označava članom škaljarskog kriminalnog klana, njegov brat Stefan Perović (25) i Beranac Ivan Rabrenović (35) uhapšeni su početkom jula u Budvi. Tada je iz Uprave policije saopšteno da ih sumnjiče da su od novembra 2021. do kraja juna ove godine prijetnjom iznuđivali novac od Budvanina.

U kotorskom Osnovnom sudu, pred sutkinjom Momirkom Tešić, juče je održano ročište za kontrolu i potvrđivanje optužnice protiv njih trojice. Braća Perović optužena su za krivično djelo iznuda u saizvršilaštvu, a Rabrenović da im je pomogao u izvršenju tog krivičnog djela.

Njihov branilac, advokat Damir Lekić, juče je za Vijesti kazao da je u sudnici rekao da u spisima tog predmeta egzistiraju nezakonito pribavljeni dokazi - mjere tajnog nadzora i da je tražio njihovo izuzimanje.

”Prvo i osnovno što je sporno u ovom predmetu jeste da se prema okrivljenim primljenivala mjera tajnog nadzora, a u spisima predmeta uopšte nije egzistirala naredba kojom je odobreno da se te mjere na zakonit način koriste”, rekao je on.

Lekić je istakao da je predložio sudu da iz spisa predmeta izdvoji pravno nevaljane dokaze, prikupljene na nezakonit način i nakon toga obustavi postupak protiv orkivljenih.

Tvrdi i da je iskaz svjedoka oštećenog nevjerodostojan i nekredibilan.

”On je rekao da je prijetnje shvatio ozbiljno, jer zna kakav je Nikola Perović, a u drugom dijelu svog iskaza da ga uopšte ne poznaje. Kao logično postavlja se pitanje kako on (oštećeni) zna kakav je Nikola Perović, kada se uopšte ne poznaju? Njegova priča nije vjerodostojna i više je nego očigledno da oštećeni manipuliše i lažno optužuje kako bi se na taj način oslobodio duga”, rekao je Lekić, dodajući da su iskazi njegovih branjenika istiniti i vjerodostojni.

Bonus video: