Đurišić ugrozio sigurnost Filipovića, dvojica osumnjičenih za prijetnje već duže van Crne Gore

Iz Uprave policije (UP) je saopšteno da su pripadnici budvanske policije obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio preduzimanje daljih mjera i radnji u cilju lociranja i prikupljanja obavještenja od prijavljenih lica

17238 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Screenshot Youtube
Foto: Screenshot Youtube

Luka Vukadinović (28) i Ivan Mijović (34), koji se sumnjiče da su prijetili izvršnom koordinatoru Građanske inicijative "21. maj" Ljubomiru Filipoviću, već duže se nalaze van teritorije Crne Gore.

Iz Uprave policije (UP) je saopšteno da su pripadnici budvanske policije obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio preduzimanje daljih mjera i radnji u cilju lociranja i prikupljanja obavještenja od prijavljenih lica.

Iz Uprave policije je saopšteno i da se Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru izjasnilo da je Ranko Đurišić objavljivanjem prijetećih poruka na društvenim mrežama ugrozio sigurnost Filipovića.

"U odnosu na prijave Lj.F., koje je podnio 8. avgusta 2022. godine, protiv R.Đ., P.J. i O.M. zbog upućenih poruka prijeteće sadržine putem društvene mreže, policija je obavijestila državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti", navodi se u saopštenju UP.

Službenici UP će, kako je saopšteno, u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru nastaviti aktivnosti po podnijetim prijavama, "o čemu će blagovremeno obavještavati podnosioca prijave kao i javnost, cijeneći zainteresovanost za njihov ishod."

Bonus video: