Ulcinjani osumnjičeni da su prevarili stranog državljanina i za 107.000 eura mu prodali tuđe zemljište

M.R. (48) iz Ulcinja, lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica, doveo u zabludu stranog državljanina

5886 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju podnijela krivične prijave protiv M.R (48) i A.R. (21), iz Ulcinja zbog sumnje da su izvršili krivična djela falsifikovanje isprave i prevara.

"Navedena djela su izvršena tokom septembra i oktobra 2014, kupoprodajom nepokretnosti – 1.500 m2 sa građevinskim objektom, na način što je M.R., lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica, doveo u zabludu stranog državljanina u pogledu identiteta predstavljenih nepokretnosti, te ga tako naveli da na svoju štetu osumnjičenom M.R. isplati iznos od ukupno 107.000 eura", navodi se u saopštenju Uprave polije.

Dodaju da su postupili po prijavi stranog državljanina od 18. jula, u kojoj je naveo da je od M.R. kupio zemljište i građevinski objekat, te da je dolaskom na lokaciju zatekao radnike koje izvode radove na uređenju petospratnog objekta, a za koje je kao izvođač naveden M.R.

"U odnosu na navedenu prijavu policija je preduzela niz aktivnosti i došla do sumnje da je M.R. predmetno zemljište koje je evidentirano kao svojina Crne Gore, i posebne djelove koji su evidentirani kao svojima A.R. tokom 2021. godine, lažnim prikazivanjem činjenica doveo kupca u zabludu u pogledu identiteta predmetne kupoprodaje, na koji način je protivpravno stekao imovinsku koristi u iznosu od 107.000 eura", zaključuje se u saopštenju poliicje

Bonus video: