Bar: Osumnjičen da je zloupotrebom položaja prodao 119 brodskih kontejnera za 259.400 eura

"Sumnja se da je on u svojstvu odgovornog lica u privrednom društvu 'MSC Montenegro' d.o.o. Bar, zloupotrijebio položaj u pogledu raspolaganja imovinom navedenog privrednog društva i izvršio prodaju 119 brodskih kontejnera uprkos pravilima materijalno – finansijskog poslovanja"

11296 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju barska policija je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijela krivičnu prijavu protiv U.K. (43) iz tog grada.

U saopštenju Uprave policije se navodi da se sumnja da on u svojstvu odgovornog lica u privrednom društvu "MSC Montenegro" d.o.o. Bar, zloupotrijebio položaj u pogledu raspolaganja imovinom navedenog privrednog društva i izvršio prodaju 119 brodskih kontejnera uprkos pravilima materijalno – finansijskog poslovanja.

"Osumnjičeni je navedeno krivično djelo izvršio u periodu od 9. maja 2020. godine do 14. jula 2022. godine, te je ovim radnjama pribavio za sebe protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 259.400 eura i istovremeno pričinio štetu navedenom privrednom društvu u ne manjem iznosu", zaključuje se u saopštenju:

Bonus video: