odluka vlade

Trodnevna žalost povodom tragedije na Cetinju

U skladu sa Odlukom Vlade dani žalosti su subota, nedjelja i ponedjeljak, odnosno 13, 14 i 15. avgust 2022. godine

82483 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Jelena Jovanović
Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 12.08.2022. 22:24h

Vlada Crne Gore proglasila je trodnevnu žalost povodom tragedije koja se danas dogodila u Prijestonici Cetinje.

U skladu sa Odlukom Vlade dani žalosti su subota, nedjelja i ponedjeljak, odnosno 13, 14 i 15. avgust 2022. godine.

Povodom trodnevne žalosti, u skladu sa Zakonom o državnim simbolima i Danu državnosti, iz Vlade je saopšteno da će zastave biti spuštene na pola koplja na svim zgradama državnih organa i zgradama organa lokalne samouprave i javnih ustanova.

U skladu sa Odlukom, na dan žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a u ugostiteljskim objektima neće se emitovati muzika. Elektronski i drugi mediji dužni su svoje programske sadržaje prilagoditi obilježavanju dana žalosti.

“Povodom nezabilježenog tragičnog događaja, koji je za posljedicu imao gubitak života crnogorskih građana i građanki, Vlada je donijela Odluku o proglašenju trodnevne žalosti na teritoriji cijele države Crne Gore” navodi se u Obrazloženju Odluke.

Tridesetčetvorogodišnji V.B. usmrtio je danas na Cetinju više osoba, nakon čega je ubijen. Kako Vijesti saznaju, on je pucao na više ljudi u blizini njegovog mjesta stanovanja.

Televizija Vijesti javila je, pozivajući se na izvore iz policije i tužilaštva, da je smrtno stradalo najmanje 10 osoba, da su četiri osobe prevezene u Klinički centar, te da među poginulima ima i maloljetnih osoba.

Pucnjava se desila nešto poslije 16 časova u blizini Vladinog doma, a među povrijeđenima je i policajac koji je prevezen u Klinički centar i njegovo stanje je stabilno.