Jedan od ranjenih pacijenata sa Cetinja životno ugrožen

Troje od četvoro hospitalizovanih pacijenata u Kliničkom centru je na intenzivnoj njezi, pacijenti u bolnici na Cetinju van životne opasnosti

112814 pregleda 0 komentar(a)
Uviđaj nakon jučerašnje tragedije, Foto: Boris Pejović
Uviđaj nakon jučerašnje tragedije, Foto: Boris Pejović

Iz Kliničkog centra je saopšteno, povodom jučerašnje tragedije na Cetinju, da se u toj ustanovi na liječenju nalaze četiri pacijenta - troje je na intenzivnoj njezi, a jedan od njih je životno ugrožen. Dva pacijenta u cetinjskoj bolnici su van životne opasnosti.

Jedan od ranjenih pacijenata, hospitalizovan u KCCG-u, trenutno je stabilan, van životne je opasnosti i smješten je na Klinici za neurohirurgiju.

"Drugi pacijent je nakon prijema operativno zbrinut, ima povrede moždanih struktura i koštanih struktura glave, grudnog koša, životno je ugrožen i nalazi se u Centralnoj intenzivnoj jedinici", navode iz te ustanove.

Treći pacijent ima povredu trbušnih organa, dominantno jetre, operativno je zbrinut i na mjerama dalje intenzivne terapije i monitoringa koji je takođe smješten u intenzivnoj jedinici.

"Četvrti pacijent ima povrede vrata, grudnog koša, otvoreni prelom desne nadlaktice, takođe operativno zbrinut i dalje zahtijeva tretman u intenzivnoj jedinici", saopštili su iz Kliničkog centra.

Direktor cetinjske bolnice Ivan Ivanović rekao je za TVCG da su dvije osobe - muškarac i žena, hospitalizovane u toj bolnici nakon ranjavanja u jučerašnjoj tragediji, stabilnog opšteg stanja.

“Van životne su opasnosti”, kazao je Ivanović, kako prenosi Portal RTCG.

Povezani članci

13. Avgust 2022.

Zločin kakav Crna Gora ne pamti

On je naveo da su u tu bolnicu juče oko 16 sati počeli da pristižu prvi pacijenti.

“Nažalost, među njima su bile dvije osobe kojim je po prijemu konstatovana smrt. Tri pacijenta su transportovana u KCCG”, dodao je Ivanović.

Bonus video: