sjednica u vladinom domu

Đurašković na komemoraciji: Učiniti sve da se ovakav tragičan događaj ne ponovi

"Cetinje u svom tugovanju nije samo, tuguje cijela Crna Gora", rekao je potpredsjednik Skupštine Prijestonice Mirko Stanić

131831 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 14.08.2022. 14:22h

Tragedija na Cetinju, u kojoj je u petak život izgubilo 11 osoba, opomena je svima da se učini sve da se tako nešto ne ponovi, poručio je gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković, na komemorativnoj sjednici u Vladinom domu.

Sjednici, koja je počela minutom ćutanja, prisustvovale su porodice stradalih, predsjednik Milo Đukanović, premijer Dritan Abazović, predsjednica Skupštine Danijela Đurović, lokalni funkcioneri, kao i više ministara.

Đurašković je kazao da je tragedija nezapamćenih razmjera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku.

"Od prekjuče je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom napadu. Ovakav dan se ne pamti", kazao je Đurašković, kako prenosi portal RTCG.

Dodao je da ne postoji riječ utjehe za porodice.

"Pamtićemo sa posebnim poštovanjem našu Natašu i njene anđele Mašana i Marka našu Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandru i Milu, Mitra, Gorana. Njihovi brutalno prekinuti životi ostaju dio naših sjećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaj više nikada ne ponovi", naveo je Đurašković.

foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Potpredsjednik Skupštine Prijestonice Mirko Stanić kazao da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada do sad.

"Cetinje je kao nikada do sad ujedinjeno u boli sa iskrenim osjećanjem tuge koja nas sve pogađa", kazao je Stanić i članovima porodica kazao da ne postoje riječi utjehe za njih.

"Cetinje u svom tugovanju nije samo, tuguje cijela Crna Gora", naveo je Stanić i dodao da podrška iz drugih gradova mnogo znači.

Stanić je naveo i da je Crnu Goru kao mnogo puta do sad, nažalost, ujedinila tuga.

foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Tridesetčetvorogodišnji Vuk Borilović u petak je, u cetinjskom naselju Medovina, iz vatrenog oružja usmrtio 10 i ranio šest osoba, nakon čega je ubijen.

Đukanović obišao povrijeđene u cetinjskoj bolnici OB Danilo I

Predsjednik države Milo Đukanović obišao je povrijeđene u oopštoj bolnici Danilo I na Cetinju sa Ivanom Ivanovićem, v.d. direktorom te zdravstvene ustanove.

foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Đukanović se, kako se navodi u saopštenju Službe za informisanje predsjednika, informisao o zdravstvenom stanju povrijeđenih i poželio brz oporavak.