Ulcinj: Pronađeno oružje, uhapšene tri osobe

Oružje pronađeno tokom kontrole u jednom lokalu u Bulevaru Teuta, kao i prilikom pretresa jedne osobe nakon pucnjave ispred porodične kuće

14289 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ulcinjska policija pronašla je oružje u ilegalnom posjedu i protiv tri osobe podnijeli krivične prijave.

"Vršeći pojačanu kontrolu ugostiteljskih objekata, u jednom koji se nalazi na Bulevaru Teuta, kod lica S.H. (43) pronađen je pištolj "Tanfoglio Giuseppe" kalibra 6,35 mm, sa okvirom i šest komada municije. Tom prilikom, kontrolisano je i lice B.K. (52) i kod njega je pronađen pištolj "CZ-P-07" kalibra 9 mm", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da je policija nakon dojave da su se čuli pucnji, šenlučenje ispred jedne porodične kuće na Bulevaru Teuta, kontrolisala K.B. (39) kod kojeg je pronašla pištolj "M 57" kalibra 7,62 mm.

"Sva tri lica lišena su slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", piše u saopštenju.

Iz policije su uputili apel građanima da ne koriste oružje tokom održavanja raznih proslava i manifestacija.

"Da se uzdrže od takvog načina slavlja, te da poštuju zakonske odredbe kako ne bi doveli u opasnost sebe i druge. Policija će u narednom periodu pojačati kontrole i prekršioce ovog tipa najoštrije kažnjavati", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: