Abazović: Procesuirao sam sva saznanja o švercu

"Vrlo brzo sam otkrio kako se peru kontejneri u Luci Bar i to danas zna Specijalno tužilaštvo. Šta će oni da rade tim povodom, hoće li i koliko da rade - to je pitanje za njih", kazao je premijer

35783 pregleda 16 komentar(a)
Abazović, Foto: Screenshot/Youtube
Abazović, Foto: Screenshot/Youtube

Premijer Dritan Abazović kazao je da je procesuirao sva saznanja o švercu cigareta do kojih je došao, kao i u prethodnom zadatku kao potpredsjednik Vlade, zadužen za bezbjednosni sektor.

"Tada je i počela aktivna borba protiv šverca cigareta. Zašto nije počela 30 godina, ja nisam adresa. Zajedno sa partnerima, prijateljima, aktivistima civilnog sektora, koji su izuzetno verzirani za te stvari, vrlo brzo sam otkrio kako se peru kontejneri u Luci Bar i to danas zna Specijalno tužilaštvo. Šta će oni da rade tim povodom, hoće li i koliko da rade - to je pitanje za njih. Organizovani, veliki šverc preko Luke Bar je stao. Razbijen je u paramparčad i to je to", naveo je Abazović u parlamentu.

Kazao je da Mportal, koji je prethodnih dana objavljivao prepiske u kojima se pominje i njegovo ime, vodi ženska osoba koja je "glavni bot DPS-a".

"Oni objavljuju transkripte od onoga što je bilo zakonsko prisluškivanje, zakonitog, ali to objavljuju protivzakonito. Oni su isto kompromitovali mjere za dešavanja na Cetinju 4. i 5. septembra (prošle godine). Ta krivična prijava stoji, i niko neće, da ne kažem ne smije, da je procesuira".

Bonus video: