Krstović: Kod mene nije pronađen mobilni telefon

"O istinitosti ovih podataka dovoljno govori da protiv mene nikada nije pokrenut disciplinski postupak"

8460 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Pritvorenik Budimir Krstović demantovao je da je kod njega pronađen mobilni telefon.

Krstović, koji se od 31. avgusta prošle godine nalazi u Upravi za izršenje krivičnih sankcija (UIKS) reagovao je na navode predsjednika Sindikata Uprave i pravosuđa Nenada Rakočevića.

Rakočević tvrdi da je sadašnji pomoćnik direktora UIKS-a Goran Maraš dan nakon što je pritvoren Krstović mimo svih propisa, pravila i ovlašćenja ušao u dio Istražnog zatvora i ćeliju Krstovića u kojoj je boravio određeno vrijeme. Rakočević je neveo i da je pretresom ćelije Krstovića dan kasnije pronađen skupocjeni telefon.

"Pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošču izjavljujem da od dana pritvaranja 31. 08. 2021. godine pa do današnjeg dana kod mene nije nađen mobilni telefon, niti sam za svo ovo vrijeme koristio bilo koji predmet koji nije dozvoljen pravilima ili propisima UIKS-a. Naime, kako je dana 18. 08. 2022. godine u elektronskom izdanju portala "Vijesti" objavljeno da je dan nakon pritvaranja u ćeliji u kojoj boravim pronađen skupocjeni telefon, to ovim putem apelujem na javnost i nadležne organe da istraže situaciju i neistinite informacije koje su objavljene. O istinitosti ovih podataka dovoljno govori da protiv mene nikada nije pokrenut disciplinski postupak", naveo je Krstović u izjavi dostavljenoj "Vijestima".

Bonus video: