Tužilaštvo naložilo izuzimanje video nadzora sa Francinih objekata u centru Bijelog Polja

Iz Tužilaštva su Vijestima odgovorili da je predmet formiran “što se tiče izuzimanja video nadzora”, ali da krivična prijava još uvijek nije podnešena

26173 pregleda 17 komentar(a)
Nadzorna kamera (ilustracija), Foto: shutterstock.com
Nadzorna kamera (ilustracija), Foto: shutterstock.com

Državna tužiteljka Jelena Vučetić naložila je izuzimanje snimaka sa sigurnosnih kamera restorana “Centar” i hotela “Franca”, nakon što su trojica radnika optužila direktora i vlasnika Hilmiju Francu da je repetirao pištolj i uperio ga ka njima.

Enis Grbović, Božo Vuković i Slaviša Pajević tvrde da je Franca, nakon što su u nedjelju veče sa njim pokušali da razgovaraju o problemima oko platnih lista i bolovanja, odnekud izvadio pištolj, repetirao ga i istjerao ih napolje.

Franca je, međutim, u izjavi za “Vijesti” negirao da je bilo koga fizički napao, odnosno da je potezao i repetirao pištolj.

Tvrdi da te lažne optužbe serviraju “momci koji su suspendovani prije 20 dana” i da je zapravo on njihova žrtva.

Enis Grbović, Božo Vuković i Slaviša Pajević, saopštili su da im je Franca prišao dok su sjedjeli za stolom, pa otvorenom šakom prvo udario Grbovića za potiljak, a potom se izmakao i izvadio pištolj, repetirao ga i uperio u njih, nakon čega su pobjegli napolje.

Povezani članci

23. Avgust 2022.

Franca negira da je vitlao pištoljem

Radnici tvrde da su ga potražili u restoranu jer redovnim putem nisu mogli da dođu do njega u kompaniji.

Franca je kazao da je poznat po tome koliko se teško odlučuje da nekom da otkaz, ali da je u slučaju tih radnika to bilo nužno i po zakonu, kao i da su nakon što su prije 20 dana prekinuli proces proizvodnje, sa još jednim kolegom otišli i otvorili bolovanja.

Krivične prijave još nema

Iz Tužilaštva su Vijestima odgovorili da je predmet formiran “što se tiče izuzimanja video nadzora”, ali da krivična prijava još uvijek nije podnešena.

Navode da se na inicijativu Uprave policije Tužilaštvo obratilo Osnovnom sudu u Bijelom Polju sa zahtjevom da izda naredbu za izuzimanje video nadzora sa sigurnosnih kamera restorana “Centar” i hotela “Franca”, kao i da se radi o većem broju kamera, za šta je potrebno određeno vrijeme.

”U toku je prikupljanje potrebnih dokaza i obavještenja, nakon čega će biti dostavljeni tužiocu na ocjenu. Poslije svih prikupljenih dokaza Tužilaštvo će odlučiti o tome da li u predmetnom događaju postoje elementi nekog djela”, saopšteno je “Vijestima”.

Bonus video: