"Stvarala lažnu sliku" da je posao dobar po državnu kompaniju

Novo rukovodstvo "Plantaža" prijavu protiv bivše izvršne direktorice i više članova bivše uprave podnijelo u februaru

48013 pregleda 103 komentar(a)
Maraš, Foto: Luka Zeković
Maraš, Foto: Luka Zeković

Verica Maraš je prihvatila da postupa po nalozima organizatora kriminalne grupe, pa je pristala da učestvuje u pripremi Izvještaja za zaključenje poravnanja sa privatnom kompanijom OMP Engineering i stvara lažnu sliku da je posao dobar po kompaniju.

To piše u prijavi koju je novo rukovodstvo kompanije "13. jul - Plantaže" protiv nje i više članova bivše uprave podnijelo u februaru.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su u nezakonitom poslu poravnanja sa tom privatnom firmom oštetili državu za više miliona eura.

Povezani članci

24. Avgust 2022.

Uhapšena Verica Maraš

"Da na osnovu naloga organizatora grupe, na sjednicama Odbora direktora zastupa stav da je zaključenje poravnanja dobra odluka za Kompaniju, da Odbor ima dovoljno materijala za donošenje takve odluke, kao i da na sjednici Odbora iznosi polovične podatke o iznosu ulaganja, kako bi stvorila lažnu sliku da je ulaganje OMP Engineering značajno veće od ulaganja kompanije '13 jul Plantaže', dajući tako Odboru direktora informaciju iz 2014. godine, o procjeni ulaganja i jedne i druge firme u zajedničku firmu, navodeći da su Plantaže uložile oko 450.000 eura, a OMP 1.122.000,00 eura, iako je kao izvršni direktor Plantaža, te kao predsjednik odbora direktora Plant OMP-a, Verica Maraš morala znati da su od tada ukupna ulaganja Plantaža značajno veća, i da premašuju iznos ulaganja OMP Engineeringa, te da obavlja i druge radnje u cilju realizacije planiranog štetnog posla", piše u krivičnoj prijavi.

Bonus video: