MCP: Očekujemo da nadležni sve provjere

Crkva o navodima da su preko škaljarskog klana nabavljali oružje i spremali se za oružanu pobunu

44025 pregleda 184 komentar(a)
Cetinjski manastir (ilustracija, Foto: Shutterstock
Cetinjski manastir (ilustracija, Foto: Shutterstock

Svim pomenutim navodima očekujemo da će se pozabaviti nadležni državni organi i istima dati dostojnu i pravednu ocjenu.

Tako su iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) odgovorili na pitanja "Vijesti" - da li su na bilo koji način povezani sa naručivanjem naoružanja uoči parlamentarnih izbora 2020. godine, posredstvom škaljarskog kriminalnog klana.

"Vijesti" su MCP pitale i da li su tačni navodi o pripremi oružanog otpora pod njihovim okriljem.

M portal objavio je da se Cetinjanin Risto Mijanović, preko kriptovane Sky ECC aplikacije, sa Kotoraninom Nikolom Dedovićem dogovarao o nabavci "kalašnjikova" za crkvu.

Dedović je brat sada već pokojnog Igora Dedovića, nekadašnjeg šefa škaljarskog klana, čiji je član i Mijanović.

Navodno, Mijanović je Dedoviću napisao da je crkva tražila nabavku "kalašnjikova" u cilju organizovanja oružanog otpora i da ga je o tome informisao Mitar Knežević, čiji je brat sveštenik.

"Mitropolija crnogorsko-primorska u svom sveukupnom djelovanju oslanja se na Gospoda Hrista i jevanđelske principe na osnovu kojih vrši svoju misiju. Nabolji primjer toga u novije vrijeme su upravo veličanstvene i mirne litije iz 2020. godine. Svim pomenutim navodima očekujemo da će se pozabaviti nadležni državni organi i istima dati dostojnu i pravednu ocjenu", odgovorili su iz MCP.

Iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici preksinoć su saopštili da su formirali predmet i da će provjeriti medijske navode.

"Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom objavljenih transkripata u medijima koji se odnose na nabavku naoružanja i pripremanja oružanog otpora uoči parlamentarnih izbora u 2020. godini. U daljem toku postupka preduzeće se sve neophodne mjere i radnje u cilju provjere medijskih navoda i utvrđivanja svih činjenica nakon čega će se donijeti odluka u predmetu", saopštila je rukovoditeljka VDT Podgorica, viša tužiteljka Lepa Medenica.

Bonus video: