Verici Maraš zadržavanje do 72 sata, biće predloženo određivanje pritvora

Specijalni tužilac Vukas Radonjić rekao da je donijeta naredba o proširenju istrage protiv bivše direktorice "Plantaža", za krivično djelo - zloupotreba položaja u privrednom poslovanju

42288 pregleda 64 komentar(a)
Radonjić, Foto: Screenshot
Radonjić, Foto: Screenshot

Specijalni tužilac Vukas Radonjić kazao je da je bivšoj izvršnoj direktorici "Plantaža" Verici Maraš, nakon današnjeg saslušanja, određeno zadržavanje do 72 sata.

Ona je saslušana u prisustvu branioca, a saslušanje je trajalo više sati.

"Donijeta je naredba o proširenju istrage protiv nje, za krivično djelo - zloupotreba položaja u privrednom poslovanju i biće predložen pritvor", rekao je Radonjić novinarima ispred zgrade SDT-a.

Kazao je da će sjutra biti održano ročište za odlučivanje o predlogu za određivanje pritvora, kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici.

Radonjić je, na pitanje TV Vijesti, zbog kojeg krivičnog djela i kojeg slučaja je konkretno Maraš saslušana, pojasnio da se radi o zaključenju štetnog vansudskog poravnanja između "Plantaža" i privrednog društva "OMP Engineering", vezano za zajedničku proizvodnju briketa i osnivanje zajedničke fabrike briketa.

"To je samo proširenje istrage koja već traje u vezi tog slučaja, protiv već okrivljenih pojedinih članova Odbora direktora", dodao je.

Povezani članci

25. Avgust 2022.

Verica Maraš saslušana u SDT-u

25. Avgust 2022.

Rudnik bezakonja u rukama tužioca

Na pitanje da li će doći do novog proširenja istrage i nove akcije hapšenja, Radonjić je kazao da bi "bilo neprofesionalno da iznosi takve činjenice" u ovoj fazi postupka.

"Ali, kao što vidite, istraga se ne vodi samo prema početnom broju ljudi koji su okrivljeni u startu postupka, nego zaista može doći do proširenja, a doći će uvijek kada za to postoji za to zakonski osnov, odnosno postoji osnovana sumnja da su druga lica počinila krivično djelo, ovo koje je predmet istrage, ili drugo za koje se goni po službenoj dužnosti i nadležnosti SDT-a".

Radonjić je, na pitanje kako se Maraš branila i da li je negirala izvršenje krivičnog djela, rekao da ne može iznositi takve podatke.

"Dokazna radnja je proglašena tajnom, naređeno je braniocu, osumnjičenoj i svim prisutnima da kao tajnu čuvaju ono što su saznali. Mogu da kažem da je iznijela odbranu, nije se branila ćutanjem, što je i vama jasno, čim je ovoliko trajalo saslušanje", zaključio je on.

Bonus video: