Na Božaju uhapšen državljanin Albanije, osumnjičen za utaju poreza i doprinosa

"Kontinuirano tokom 2019. i 2020. godine, postupajući u ime i za račun tog privrednog društva, 11 faktura ispostavljenih drugom pravnom licu, nije prikazao u računovodstvenoj evidenciji"

5794 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tridesetosmogodišnji državljanin Albanije uhapšen je na graničnom prelazu Božaj zbog sumnje da je izvršio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, R.M. (38) je uhapšen prilikom pokušaja izlaska iz države.

Krivična prijava je podnijeta protiv njega ali i pravnog lica koje je u njegovom vlasništvu.

Uhapšeni, koji ima boravak u Budvi, je osumnjičen da je kao odgovorno lice i izvršni direktor pravnog lica izvršio krivično djelo na način što je kontinuirano tokom 2019. i 2020. godine, postupajući u ime i za račun tog privrednog društva, 11 faktura ispostavljenih drugom pravnom licu, nije prikazao u računovodstvenoj evidenciji.

"...niti ih je iskazao u poreskim prijavama, a sve, kako se sumnja, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, na koji način je po osnovu neiskazanog izlaznog PDV-a u iznosu od 52.023 eura i poreza na dobit pravnih lica u iznosu od 22.295 eura, ostvario protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 74.319 eura, na štetu budžeta Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Bonus video: