Adžić: Intenzivno promovišemo vrijednosti UN

"MUP će i u narednom periodu, u okviru svojih kapaciteta, ostati veoma posvećen očuvanju i unapređenju međunarodnog mira i bezbjednosti i proširenju svog angažovanja u humanitarnim i mirovnim operacijama"

6473 pregleda 5 komentar(a)
Adžić, Foto: MUP Crne Gore
Adžić, Foto: MUP Crne Gore

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da Crna Gora intenzivno promoviše vrijednosti Ujedinjenih nacija (UN) i da će nastaviti da jača saradnju sa tom međunarodnom organizacijom.

"Posebno je značajan doprinos koji MUP pruža, kako kroz učešće crnogorskih policijskih službenika u mirovnim misijama UN-a, koji pokazuju visok stepen profesionalizma, tako i kroz konstruktivnu ulogu u sprovođenju međunarodnih obaveza u oblasti promocije i zaštite ljudskih prava. Takođe, MUP Crne Gore aktivno sprovodi politike rodne ravnopravnosti kroz implementaciju mjera i aktivnosti integrisanih u nacionalne zakonske i strateške dokumente", kazao je Adžić, navodi se u saopštenju MUP-a Crne Gore.

Dodao je da je samit šefova policija zemalja članica Ujedinjenih nacija (UNCOPS 2022) "bio prilika da iskažemo punu podršku Crne Gore Inicijativi Generalnog sekretara o Akciji za očuvanje mira, Deklaraciji zajedničke posvećenosti mirovnim operacijama UN-a, kao i implementaciji Agende žene, mir i bezbjednost".

"MUP će i u narednom periodu, u okviru svojih kapaciteta, ostati veoma posvećen očuvanju i unapređenju međunarodnog mira i bezbjednosti i proširenju svog angažovanja u humanitarnim i mirovnim operacijama", zaključio je Adžić.

Bonus video: