Odložena kontrola optužnice protiv okrivljenih za ubistvo Radulovića, tri advokata otkazala odbranu Belivuka

Naredno ročiste zakazano za 10. oktobar

8308 pregleda 2 komentar(a)
Radulović, Foto: Privatna arhiva
Radulović, Foto: Privatna arhiva

Ročište za kontrolu optužnice za ubistvo Mila Radulovića, zvanog Kapetan, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici.

Sud je uspostavio video link sa Veljkom Belivukom u Beogradu. Kako je sudija Boris Savić kazao tri advokata su otkazala da brane Belivuka.

Naredno ročiste zakazano je za 10. oktobar.

Za ubistvo Kapetana, kako se navodi u optužnici, okrivljeni su Miloš Radonjić i Petar Đurović, jer su sumnjali da je Radulović učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine.

Optuženi su i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković. Prema dokumentu Specijalnog tužilaštva, Belivukova grupa koju su činili Miljković, Janković i Ratko Živković po prethodnom dogovoru sa Kašćelanom, Igorom Božovićem i ostalim pripadnicima njihove kriminalne grupe su 14. oktobra 2020. godine "silom, prijetnjom i obmanom zadržali oštećenog Miletu Radulovića duže od 10 dana i prema njemu postupali na svirep način, u namjeri da od njega iznude novac i drugu imovinsku korist".

Okrivljeni Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem, potom ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupu, jer se radi o bezbjednom i sigurnom mjestu. Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za koje vrijeme su mu Belivuk, Miljković, Božović, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović prijetili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gdje im se nalaze "štekovi" sa oružjem i droga sa kojom trguju.

"Nakon što su od Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji ih zanimaju, lažno su mu obećali da će ga pustiti da živi u Španiji i da ga neće ubiti”, navodi se u optužnici. Dodaje se da su Radonjić i Đurović 21. decembra 2020. godine u kući koju je obezbijedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu vezavši je električnim produžnim kablom oko vrata. Tijelo pokojnog Radulovića je prevezeno do napuštenog vojnog objekta, a zatim ukopano na vrhu Babina glava na Cetinju gdje je zapaljen na lomači napravljenoj od starih automobilske guma i 50 kilograma roštiljskog ćumura", navodi se u optužnici.

Bonus video: