Pljevlja: Uhapšen osumnjičeni za pokušaj silovanja maloljetnice

Podnijeta krivična prijava zbog pokušaja prevare, jedna osoba se lažno predstavljala kao predsjednik Opštine

15521 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pljevaljska policija uhapsila je N.K. zbog sumnje da je, u stanu u ulici Vuka Kneževića, pokušao da primora jednu maloljetnicu na seksualni odnos.

"Postupajući po prijavi službenici policije su došli do saznanja da je N.K. 11. septembra oko 23.00 časova u stanu koji se nalazi u pomenutoj ulici, držeći i stežući za vrat oštećenu, pokušao primorati na polne radnje bez njenog pristanka, upućujući joj i prijetnje", saopšteno je iz Uprave policije.

Tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima je naložio da se N.K. uhapsi zbog sumnje da je počinio krivično djelo - nedozvoljene polne radnje.

Pokušaj prevare: Lažno se predstavljala kao predsjednik Opštine?

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv državljanke Portugalije V.J.M.F. (24) zbog sumnje da se lažno predstavljala kao predsjednik Opštine Pljevlja. Na teret joj se stavlja krivično djelo - prevara u pokušaju.

"Nepoznati učinilac je lažnim prikazivanjem činjenica, u namjeri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažno se predstavljajući kao predsjednik Opštine Pljevlja 19. aprila 2022. godine, pokušao da dovede i održava u zabludi službenike Sekretarijata za finansije Opštine Pljevlja kojima je putem mejla dostavio instrukcije za plaćanje nepostojećih obaveza u iznosu 38.453 eura. Pripadnici policije su putem međunarodne policijske saradnje sa EUROPOL-om identifikovali izvršioca ovog djela i došli do saznanja da je riječ o licu V.J.M.F. (24) iz Portugala, te je protiv nje podnijeta krivična prijava", saopšteno je iz policije.

Krivične prijave zbog tuče

Trećeg septembra, oko 21.45 časova, dežurna služba pljevaljske policije obaviještena je da je u ulici Principova, ispred jedne pekare, došlo do tuče između više osoba. Policijski službenici su su identifikovali vinovnike događaja.

"Krivična prijava podnijeta je protiv D.M. (17) iz Pljevalja zbog krivičnog djela ugrožavanje opasnim oruđem pri tuči ili svađi koji je, kako se sumnja, nakon kraćeg verbalnog sukoba sa A.Lj. (19) iz Pljevalja, E.H. (21) iz Podgorice i E.H., ušao u unutrašnjost pekare odakle je uzeo kuhinjski nož, izašao i uputio se trčećim korakom ka pomenutim licima, koji su se tom prilikom udaljili".

"Krivična prijava podnijeta je i protiv A.Lj. (19) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje opasnim oruđem pri tuči ili svađi, koji je uzeo nož u ruku kako bi prijetio D.M. (17), dok je prijava podnijeta i protiv E.H. (21) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo laka tjelesna povreda, na štetu maloljetnog D.M. kojeg je gađao kamenicom i nanio mu povrede u predjelu lijeve noge", saopšteno je iz policije.

Bonus video: