Uhapšena Violeta Klikovac, bivša direktorica "Puteva"

Klikovac se sumnjiči za krivično djelo - zloupotreba službenog položaja. Tokom dana će biti privedena na saslušanje u Specijalno tužilaštvo

105532 pregleda 147 komentar(a)
Violeta Klikovac, Foto: URA
Violeta Klikovac, Foto: URA

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili su bivšu izvršnu direktoricu gradskog preduzeća "Putevi" Podgorica Violetu Klikovac po nalogu specijalnog državnog tužioca, saznaju "Vijesti".

"Po nalogu SDT-a Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode V.K. zbog postojanja osnova sumnje da je, kao službeno lice, izvršni direktor privrednog drustva 'Putevi', koje obavlja poslove od javnog interesa, učinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja", saopštio je tužilac/portparol Vukas Radonjić. On je naveo da će Klikovac, radi saslušanja u svojstvu osumnjičene, biti sprovedena državnom tuziocu u zakonskom roku.

Pripadnici SPO trenutno pretresaju stan osumnjičene bivše direktorice "Puteva", saopšteno je nezvanično "Vijestima".

Specijalni policijski tim, kako je saopšteno "Vijestima", tokom provjere dokumentacije poslovanja "Puteva" došao je do dokaza koji navode na sumnju da je za vrijeme mandata Klikovac došlo do zloupotrebe službenog položaja i nenamjenskog trošenja novca sa računa gradskog preduzeća.

Klikovac je na čelo "Puteva" Podgorica imenovana u ljeto 2017. godine, a 24. jula 2019. godine podnijela je ostavku na tu funkciju.

Bonus video: