Odloženo suđenje za ubistvo Milića zbog odsustva člana vijeća

Prema navodima optužnice, Lazar Nedović i Pero Laličić označeni su kao pripadnici kriminalne organizacije koji su direktni izvršioci ubistva

3609 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Suđenje optuženima za učestvovanje u ubistvu Bogdana Milića 11. juna 2019. godine u Cetinju, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici zbog službenog odsustva člana vijeća sudije Zorana Radovića, kazala je "Vijestima" Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću.

Naredni glavni pretres zakazan je za 29. septembar.

Prema navodima optužnice, Lazar Nedović i Pero Laličić označeni su kao pripadnici kriminalne organizacije koji su direktni izvršioci ubistva Bogdana Milića i ranjavanja Gorana i Dragana Vušurovića i Marka Vujačića, navodi se u optužnici.

Osim Nedovića i Laličića optužnicom su obuhvaćeni i Mitar Marković, Mošo Paović i Žarko Pejaković.

Oni su prema sumnjama istražitelja sa drugim za sada neidentifikovanim osobama tokom 2109. godine postali članovi kriminalne organizacije koju je formiralo neidentifikovano lice radi vršenja krivičnih djela za koje je zaprijećena kazna od četiri godine ili teža kazna.

Prema stavu Tužilaštva svaki član kriminalne organizacije je imao unaprijed određeni zadatak i ulogu, a djelovanje je planirano na neodređeno vrijeme uz primjenu tačno određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline pripadnika.

Marković je prema optužnici, po nalogu šefa kriminalne grupe nabavio pištolje ,,browing“ i ,,stayer magnicler“ za koje nije imao dozvolu i predao ih Nedoviću i Laličiću kako bi ubili Milića i osobe koje su se sa njim nalazile u društvu.

Oni su, kako se osnovano sumnja, od nepoznatog člana ove organizacije dobili informacije da se Bogdan Milić nalazi na terasi lokala „Portun“.

Bonus video: