Uništeno preko dvije tone trajno oduzete droge

"Pokazujemo da smo kredibilan partner kojem se vjeruje, imamo ojačanu policijsku saradnju sa državama regiona i EU, a u narednom periodu pred nama je još izazova, koje ćemo, uvjeren sam, uspješno prevazilaziti"

18327 pregleda 50 komentar(a)
Foto: Gov.me
Foto: Gov.me

Preko dvije tone trajno oduzetih narkotika uništeno je u nikšićkoj fabrici "Javorak".

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da "akcija najbolje govori o posvećenosti MUP-a i drugih nadležnih institucija borbi protiv trgovine drogom".

"Svakako rezultat je i dobre koordinacije među institucijama koje su zadužene za sprovođenje aktivnosti potrebnih za preuzimanje i uništenje navedene količine droge - Uprave za katastar i državnu imovinu, Ministarstva unutrašnjih poslova/Uprave policije, Ministarstva zdravlja, Agencije za zaštitu životne sredine i Višeg suda u Podgorici", rekao je Adžić, saopšteno je iz MUP-a.

On je dodao da Crna Gora u kontinuitetu bilježi rezultate kada je u pitanju borba protiv krijumčarenja narkotika i ti napori su prepoznati od strane naših međunarodnih partnera.

"Pokazujemo da smo kredibilan partner kojem se vjeruje, imamo ojačanu policijsku saradnju sa državama regiona i EU, a u narednom periodu pred nama je još izazova, koje ćemo, uvjeren sam, uspješno prevazilaziti", kazao je Adžić.

U saopštenju MUP-a se navodi da je uništavanje trajno oduzetih narkotika jedna je od značajnih aktivnosti kada je u pitanju borba protiv ovog kriminaliteta, a da je obaveza ne samo MUP-a već i države da u kontinuitetu jača mehanizme koji će smanjiti rizike od zloupotrebe droge.

Današnjem uništavanju droge prisustvovali su i ministar bez portfelja Zoran Miljanić, direktor Agencije za zaštitu životne sredine Milan Gazdić, državni sekretar MUP-a Mersudin Gredić, v.d.generalnog direktora za zaštitu i spašavanje MUP-a Miodrag Bešović i v.d. generalnog direktora za bezbjednosno - nadzorne poslove MUP-a Zoran Kujović.

Bonus video: