Potvrđena odluka sudije, Klikovac će se braniti sa slobode

Bivša direktorica "Puteva" osumnjičena je za zloupotrebu službenog položaja

16921 pregleda 16 komentar(a)
Sa privođenja u SDT, Foto: Luka Zeković
Sa privođenja u SDT, Foto: Luka Zeković

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je odluku sudije za istragu Dragoja Jovića, kojom je bivša direktorica podgoričkih "Puteva" Violeta Klikovac, osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja, puštena da se brani sa slobode, kazala je "Vijestima" Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću.

Klikovac su prošle nedjelje, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapsili pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja. Pošto je saslušana u SDT-u, određeno joj je zadržavanje do 72 sata. Violeta Klikovac, prema sumnjama tužilaštva, oštetila je kompaniju “Putevi” za nekoliko prosječnih plata, odnosno nekoliko hiljada eura.

Ona je imenovana za direktoricu “Puteva” Podgorica 2017. godine, a funkciju je obavljala do jula 2019. godine, kada je podnijela ostavku.

Povezani članci

15. Septembar 2022.

Klikovac puštena da se brani sa slobode

15. Septembar 2022.

Klikovac potrošila "samo" nekoliko hiljada eura?

Specijalni policijski tim je tokom provjere dokumentacije poslovanja “Puteva” došao do dokaza koji navode na sumnju da je za vrijeme mandata Klikovac došlo do zloupotrebe službenog položaja i nenamjenskog trošenja novca sa računa gradskog preduzeća.

Ranije je njen branilac advokat Nikola Martinović izjavio da su mediji objavili da se radi o ogromnim ciframa.

"Ja ne mogu govoriti o detaljima koje je saopštio tužilac jer nas je obavezao na čuvanje službene tajne, ali ono što mogu poručiti javnosti da se radi o sumama koje su praktično beznačajne, da se radi o sumama koje iznose nekoliko prosječnih plata u Crnoj Gori za period od četiri godine. Dakle što se tiče krivičnog djela radi se o apsolutno benignoj stvari i ja ne mislim da tu može biti bilo kakvih senzacionalnih promjena u cijelom postupku”, naveo je tada Martinović.

Bonus video: