Tužilački savjet bira 10 kandidata za buduće tužioce

Tužilačka organizacija na brojnim pozicijama ima manjak tužilaca u odnosu na broj koji je predviđen sistematizacijom radnih mjesta

12515 pregleda 2 komentar(a)
Sa sjednice Tužilačkiog savjeta (arhiva), Foto: Luka Zekovic
Sa sjednice Tužilačkiog savjeta (arhiva), Foto: Luka Zekovic

Tužilački savjet u protekla dva dana obavio je intervjue sa 15 kandidata, koji su na pisanom testu imali preko 60 bodova, kako bi donijeli odluku kojih 10 da izaberu kao buduće kandidate za državne tužioce.

TS je u ponedjeljak obavio intervjue sa kandidatima - dosadašnjim savjetnicima u SDT-u Igorom Šćekićem, Vladanom Mihailovićem, Damirom Kujovićem, savjetnikom u ODT Podgorica Markom Ivanovićem, savjetnicima u Višem državnom tužilaštvu Podgorica Dajanom Nikpaljević i Džemilom Kalačem kao i savjetnikom u kotorskom tužilaštvu Ivanom Abramovićem.

Drugog dana usmeni dio po oglasu TS-a 10/21, raspisanom 22. juna ove godine, obavljen je sa još osam kandidata - savjetnikom u Višem državnom tužilaštvu Podgorica Jovanom Martinovićem, savjetnikom u ODT-u Cetinje Milošem Petrovićem, savjetnikom u ODT Bijelo Polje Alminom Hodžićem i savjetnikom u kolašinskom tužilaštvu Stankom Rakočevićem.

Na pisanom testu više od 60 bodova imali su i savjetnik u Osnovnom sudu u Nikšiću Miloš Miljanić, savjetnik u podgoričkom Višem sudu Radoš Šoškić, savjetnica u ODT-u Nikšić Slađana Vukotić-Kankaraš, kao i savjetnica u ODT Herceg Novi Đurđina Bulut, pa su i sa njima obavljeni intervjui.

Na snovu ukupnog broja bodova - sa testa i usmenog dijela, TS će donijeti listu 10 najboljih koji će kao kandidati za buduće tužioce biti upućeni na obuku.

Tužilačka organizacija na brojnim pozicijama ima manjak tužilaca u odnosu na broj koji je predviđen sistematizacijom radnih mjesta.

Bonus video: