Uhapšeni Kolašinci: Sumnja se da su aktivirali bombu ispred kafića "Balkan"

Z.V. se sumnjiči da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a R.V. da je pomagao svojem sugrađaninu u izvršenju tih krivičnih djela

10890 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Kolašinci Z.V. (33) i R.V. (33) uhapšeni su po po nalogu rukovoditeljke Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Kolašinu Maje Šćepanović zbog sumnje da su aktivirali eskplozivnu napravu ispred kafića “Balkan” u junu ove godine.

Z.V. se sumnjiči da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a R.V. da je pomagao svojem sugrađaninu u izvršenju tih krivičnih djela.

“Z.V. izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti iz člana 327 st.1 Krivičnog Zakonika Crne Gore i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 st.2 u vezi st.1 Krivičnog Zakonika Crne Gore. R.V. izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti iz člana 327 st.1 u vezi čl. 25 Krivičnog Zakonika Crne Gore putem pomaganja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 st.2 u vezi st.1 Krivičnog Zakonika Crne Gore, povodom aktiviranja eksplozivne naprave dana 10.07.2022. oko tri sata na ugostiteljski objekat,, Balkan" u ul. Generala Andelića vlasništvo Vlahović Slobodana iz Kolašina. Izviđaj u ovom postupku je u toku”, saopštila je Šćepanović.

U trenutku eksplozije u objektu nije bilo ni gostiju ni osoblja, ali su od eksplozije potpuno uništena stakla, a djelimično i krov.

Kako su "Vijestima" kazali tada u tom objektu, "po tragovima na staklu vidi se da je počinilac prvo bezuspješno pokušao da kamenom razbije jedan od prozora, kako bi, najvjerovatnije, ručnu bombu ubacio unutra".

Bonus video: