Šapurić oslobođen optužbe da je vrijeđao Simović Zvicer

Dajana Simović Vujović, koja je bila glavni svjedok oštećene i zbog čije izjave je policija protiv Šapurića podnijela prijavu, na ročištu je rekla da lično nije čula niti vidjela da je Šapurić vrijeđao Simović Zvicer već da joj je to rekla "druga osoba", čije ime ne želi da pominje, jer ta osoba neće da bude svjedok

10552 pregleda 6 komentar(a)
Šapurić, Foto: Svetlana Mandić
Šapurić, Foto: Svetlana Mandić

Sutkinja Prekršajnog suda u Nikšiću Milena Vračar oslobodila je krivice Željka Šapurića, fotoreportera dnevnog lista "Dan", protiv koga je policija pokrenula prekršajni postupak zbog "drskog i naročito uvredljivog ponašanja" prema predsjednici Sudskog savjeta Vesni Simović Zvicer.

Ona je u junu prošle godine prijavila policiji da ju je NN lice vrijeđalo i napalo ispred kafića "Lenoks" u Nikšiću, označavajući na društvenim mrežama Šapurića kao napadača.

Njena bratanična Dajana Simović Vujović, koja je bila glavni svjedok oštećene i zbog čije izjave je policija protiv Šapurića podnijela prijavu, na današnjem ročištu je rekla da lično nije čula niti vidjela da je Šapurić vrijeđao Simović Zvicer već da joj je to rekla "druga osoba", čije ime ne želi da pominje, jer ta osoba neće da bude svjedok. "Jedino ja treba da se izvinim Šapuriću, a i tetki što sam prenijela riječi druge osobe zbog čega je došlo do ovog postupka", kazala je Simović Vujović.

Oštećena Simović Zvicer je u završnoj riječi rekla da predlaže da se Šapurić oslobodi odgovornosti, imajući u vidu izjavu svjedoka kojeg je ona predložila, dok je Marko Dacić, predstavnik policije rekao da odluku o odgovornosti okrivljenog ostavlja sudu na ocjenu.

"Desilo se ono što sam govorio čitavo ovo vrijeme, nisam kriv i sud je presudio u moju korist. Ipak, u mom rodnom gradu sam osramoćen jer sam označen kao nasilnik. Nisam takav čovjek i to moji sugrađani znaju",, kazao je Šapurić nakon izricanja oslobađajuće presude

Bonus video: