Mijušković uhapšen u Splitu: Osumnjičen da je planirao ubistva pripadnika kavačkog klana

Crnogorski pravosudni organi su tragali za Mijuškovićem zbog obezbjeđivanja njegovog prisustva krivičnom postupku

30596 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Splitu je juče uhapšen Nikšićanin Vladan Mijušković, kojeg crnogorski pravosudni organi potražuju zbog sumnje da je kao član kriminalne organizacije sada pokojnog Jovana Vukotića - škaljarski klan, planirao likvidacije više pripadnika kavačkog kriminalnog klana, saopšteno je Vijestima iz Uprave policije.

Mijušković je uhapšen po potjernici crnogorskih pravosudnih organa, koji su sa za njim tragali zbog obezbjeđivanja njegovog prisustva krivičnom postupku u kom odgovara za stvaranje kriminalne organizacije i planiranje više ubistava.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) ranije je podiglo optužnicu protiv Vukotića i Nikšićana Jovana M. Mrvaljevića i Vladana N. Mijuškovića, iz Nikšića.

Prema tom tužilačkom aktu Vukotić je formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera.

U obrazloženju optužnice piše i da je svjedok oštećeni Kašćelan izjavio pred specijalnim državnim tužilaštvom, da sa Vukotićem nije imao nikakav neriješen spor, odnosno ni jednu grku riječ, zbog kojeg bi mogao da pomisli da je Vukotić pripremao njegovo ubistvo.

Bonus video: