Samardžić zamjenik predsjednika Tužilačkog savjeta

Dosadašnjoj zamjenici predsjednika Tužilačkog savjeta, državnoj tužiteljki Đurđini Nini Ivanović konstatovana je prestanak funkcije

3203 pregleda 1 komentar(a)
Sajedne od ranijih sjednica Tužilačkog savjeta, Foto: Luka Zeković
Sajedne od ranijih sjednica Tužilačkog savjeta, Foto: Luka Zeković

Državni tužilac Nikola Samardžić imenova je za zamjenika predsjednika Tužilačkog savjeta.

Dosadašnjoj zamjenici predsjednika Tužilačkog savjeta, državnoj tužiteljki Đurđini Nini Ivanović konstatovana je prestanak funkcije na današnjoj sjednici Tužilačkog savjeta.

Kako je saopšteno nakon sjednice Tužilačkog savjeta, kojom je predsjedavala v.d. vrhovne državne tužiteljke Maje Jovanović, savjet je donio odluku o izmjeni odluke o izboru v.d. vrhovnog državnog tužioca.

"Na sjednici, je donijeta odluka o izmjeni Pravila za ocjenjivanje državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava, kao i odluka o imenovanju menadžera integriteta i formiranju radne grupe za izradu Plana integriteta Tužilačkog savjeta za 2022. godinu. Razmotreno je 10 pritužbi na rad državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada. Obavljen je intervju i donijeta odluka o izboru 10 kandidata za državne tužioce po javnom oglasu TSO broj 10/2021", navodi se u saopštenju.

Savjet je, dodaje se, razmotrio i usvojio zahtjev za budžetskim sredstvima za 2023. godinu za potrošačku jedinicu Tužilački savjet i svako državno tužilaštvo pojedinačno.

Bonus video: