VIDEO Fadil Koljenović pucao na policiju, pa ubijen

On je otvorio vatru na policiju koja je sprovodila istragu bacanja eksplozivne naprave na kuću njihovog kolege Mervana Eća

220257 pregleda 68 komentar(a)
Sa lica mjesta, Foto: Boris Pejović
Sa lica mjesta, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.09.2022. 15:34h

U razmjeni vatre sa policijom ubijen je Fadil Koljenović iz Podgorice, potvrđeno je iz Uprave policije.

Prema informacijama "Vijesti", on je otvorio vatru na policiju koja je sprovodila istragu bacanja eksplozivne naprave na kuću njihovog kolege Mervana Eća.

Incident se dogodio u podgoričkom naselju Konik.

"Preduzimajući intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju događaja u kojem su jutros u dvorište porodične kuće koju koristi policijski službenik, bačene dvije eksplozivne naprave od kojih je jedna aktivirana, policija je identifikovala dva osumnjičena lica F.K. i R.A. Prilikom lišenja slobode u naselju Konik, lice F.K. je otvorilo vatru u pravcu policijskih službenika, nakon čega su policijski službenici upotrijebili vatreno oružje usled čije upotrebe je F.K. teško ranjen i prevezen u Klinički centar Crne Gore na ukazivanje ljekarske pomoći. On je usled zadobijenih povreda preminuo", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da je Radovan Aletić uhapšen i priveden u službene prostorije.

Povezani članci

27. Septembar 2022.

Podgorica: Dvije bombe bačene na kuću policajca

Po nalogu više državne tužiteljke Danke Ivanović Đerić forenzičari i krim tehničari izuzeli su tragove sa lica mjesta, koji će biti upućeni na vještačenje u danilovgradski Forenzički centar.

"Kao dežurni tužilac obaviještena sam da je na jedno lice pucano iz vatrenog oružja i da je to lice podleglo povredama u Urgentnom centru. Odmah sam izašla na lice mjesta radi vršenja uviđaja i obavila uviđaj u prisustvu vještaka balističke struke, policijski službenika, forenzičara... Izuzeti su svi tragovi i dokazi sa lica mjesta, već je izdata naredba za obdukciju tijela pokojnika, a izdaju se i druge naredbe za vještačenje", kazala je tužiteljka Ivanović Đerić.

Tužiteljka objašnjava da će se nakon vještačenja - balističkog, tragova baruta, daljine pucanja... izjasnisti o svim okolnostima tog slučaja.

Tokom uviđaja, mjesto na kom je Koljenović razmjenio vatru sa pripadnicima Uprave policije, obezbjeđivale su jake policijske snage.

Bonus video: