osumnjičen za bombaško napad na kuću policajca

Aletić će kod sudije za istragu

Beranac u policiji i tužilaštvu priznao da je bacio bombu u dvorište kuće policijskog inspektora Mervana Eća

6606 pregleda 0 komentar(a)
Bacili dvije bombe u dvorište kuće policajca Mervana, Foto: Luka Zekovic
Bacili dvije bombe u dvorište kuće policajca Mervana, Foto: Luka Zekovic

Sudija za istragu podgoričkog Osnovnog suda odlučiće da li će u pritvor do 30 dana poslati Beranca Radovana Aletića, osumnjičenog za bombaški napad na kuću policajca Mervana Eća.

Aletić je uhapšen prije dva dana u Podgorici.

Lisice na ruke stavljene su mu svega par sati nakon što je, sa sada pokojnim Fadilom Koljenovićem, bacio dvije bombe u dvorište kuće inspektora Odsjeka za suzbijanje porodičnog nasilja.

U akciji hapšenja policija je ubila Koljenovića, nakon što je taj Podgoričanin otvorio vatru na njih i ispalio više hitaca.

4 policajca navodno bila su na nišanu Koljenovića kada je ispalio više hitaca iz pištolja... Nakon toga i službenici Uprave policije potegli su oružje. Prvo su ispalili hice upozorenja, a onda i pucali u tog Podgoričanina

Aletić je prvo policijskim inspektorima, a potom i tužiocima, priznao da je učestvovao u bombaškom napadu.

Nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, postupajući tužilac odredio mu je zadržavanje do 72 sata.

”Sudiji za istragu poslat je prijedlog da se osumnjičenom za krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, odredi pritvor”, rečeno je “Vijestima” nezvanično iz ODT Podgorica.

Aletić i Koljenović, koji je ubijen u policijskoj akciji u podgoričkom naselju Konik, su, kako se sumnja, prije dva dana bacili dvije ručne bombe u dvorište kuće inspektora Eća.

Jedna ručna bomba eksplodirala je i pričinila manju materijalnu štetu. Povrijeđenih nije bilo.

Tokom istrage policijacima su prvo svjedoci ispričali da su vidjeli napadače, a potom je ta informacija potvrđena i snimcima s nadzornih kamera.

Kada su inspektori u utorak, nešto prije podneva, krenuli da uhapse dvojicu osumnjičenih, Koljenović je na njih otvorio vatru.

Izvor “Vijesti” kazao je da je Koljenović ispalio više hitaca iz pištolja ka četvorici policajaca, nakon čega su i oni potegli oružje. Prvo su ispalili hice upozorenja, a kada ih je Koljenović nanišanio, pucali su u tog Podgoričanina.

Od posljedica ranjavanja preminuo je u Urgentnom bloku Kliničkog centra u Podgorici, oko podneva.

Razmjeni vatre prethodila je jurnjava ulicama Konika, ispričalo je za “Vijesti” više očevidaca.