Vojnoviću četiri godine zatvora: Pokušao da iz Crne Gore u BiH prenese više od 170 kilograma marihuane

U tužilačkom aktu navodi se da su drogu na graničnom prelazu "Metaljka" kod Pljevalja otkrili ovlašćeni službenici Stanice granične policije

9995 pregleda 3 komentar(a)
Odvođenje Vojnovića, Foto: Jadrankla Ćetković
Odvođenje Vojnovića, Foto: Jadrankla Ćetković

Nikola Vojnović (31) iz Sombora u Srbiji osuđen je danas u Višem sudu u Bijelom Polju na četiri godine sporazumno, zbog toga što je pokušao da prenese oko 170,5 kilograma marihuane iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.

Prema optužnici, Vojnović je 7. aprila 2022. godine, u teretnom motornom vozilu marke "volkswagen-crafter" (SO 181-OF), kojim je upravljao, krećući se iz pravca Kolašina u pravcu Bosne i Hercegovine, radi prodaje prenosio 170.534,69 grama konoplje - marihuane.

U tom tužilačkom aktu navodi se da su drogu na graničnom prelazu "Metaljka" kod Pljevalja otkrili ovlašćeni službenici Stanice granične policije.

Prilikom pretresa, marihuana je pronađena u vozilu - u specijalno napravljenom "bunkeru" u patosu tovarnog dijela sanduka, navodi se u optužnici Višeg državnog tužilaštva Bijelo Polje.

Vojnović se sporazumom o priznanju krivice obavezao da plati i novčanu kaznu u iznosu od 9.200 eura a izrečena mu je i mjera oduzimanja predmetnog teretnog vozila.

Bonus video: