Baletić tvrdi da je udaran, svjedoci negiraju, kažu da je bio čudan i neprijatan

Teškom incidentu, navodno, prethodila je svađa u ugostiteljskom objektu

40499 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sudija Osnovnog suda u Ulcinju Amir Đokaj odredio je u srijedu Podgoričaninu Miroslavu Baletiću (50) pritvor do 30 dana, zbog sumnje da je izvršio teško krivično djelo protiv opšte sigurnosti, a u vezi krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti, saznaju Vijesti.

Rješenje o pritvoru, predsjednik suda donio je na predlog državnog tužioca Faruka Resulbegovića.

Kao osnov za određivanje pritvora, Đokaj je naveo mogući uticaj na svjedoke, ali i činjenicu da postoji osnovana sumnja da je Baletić u noći između prošle subote i nedjelje na Adi Bojani počinio krivično djelo na štetu sugrađanina Gorana Vukadinovića, kada ga je teško povrijedio.

Prethodno, Resulbegović je Baletiću odredio tužilačko zadržavanje zbog osnovane sumnje da je počinio djelo koje mu se stavlja na teret, mogućeg uticaja na svjedoke i opasnosti od bjekstva imajući u vidu činjenicu da je nakon kritičnog događaja napustio lice mjesta iako je oštećeni imao teške povrede opasne po život.

Baletić se sumnjiči da je te noći, nešto poslije 01,00h, vozilom Jeep Grand Cherokee, podgoričkih registarskih oznaka, udario Vukadinovića i nanio mu teške tjelesne povrede opasne po život.

Prema saznanjima Vijesti, Vukadinović je hospitalizovan u Kliničkom centru, a i dalje je životno ugrožen zbog povreda u vidu frakture rebara i grudnog koša.

Teškom incidentu, navodno, prethodila je svađa u ugostiteljskom objektu Dom kulture blizu ušća desnog rukavca Bojane. Osumnjičeni je, prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, istražiteljima ispričao da je tokom svađe, na njega nasrnulo nekoliko osoba koje su mu navodno zadale par udaraca ili šamara.

Revoltiran zbog toga, kazao je, ušao je u svoj džip, i na pijesku, na oko 15 metara udaljenosti od lokala, u neposrednoj blizini ušća, prednjim dijelom vozila udario Vukadinovića, a zatim žurno pobjegao sa lica mjesta. Policija ga je brzo locirala i stavila mu lisice na ruke.

Za razliku od Baletića, svjedoci su istražiteljima ispričali nešto drugačiju priču.

Prema njihovim iskazima, Baletić, koga, kako su kazali, znaju za korektnog momka, u lokal je došao oko 23,00h ali se ponašao čudno i neprijatno. Jedan od njih ispričao je da nekoliko prisutnih u jednom momentu, kada su vidjeli da je vrag odnio šalu, ustalo i uhvatilo Baletića kako bi ga iznijeli iz lokala, ali tvrdi da ga niko nije udario.

Drugi svjedok kazao je da se, nakon toga, Baletić džipom nekoliko puta zaletio prema ulazu u kafanu, ali navodno, nije uspio u tome zbog platforme i stepenika. Tek poslije toga, ispričao je, zaletio se prema Vukadinoviću koji je sa bratom stajao na oko 15 metara od lokala i udario ga vozilom.

Bonus video: