"Tramadol" za ličnu upotrebu?

Prema optužnici, Joksimović je 27. marta prošle godine u Beranama, neovlašćeno radi prodaje držao dvije tablete oznake “Mabron retard” ukupne neto mase 0,594 grama i 16 tableta “Tramadol HCI”, ukupne mase od 4, 768 grama

6024 pregleda 3 komentar(a)
Joksimovića juče izvode iz sudnice, Foto: Jadranka Ćetković
Joksimovića juče izvode iz sudnice, Foto: Jadranka Ćetković

Viši sud u Bijelom Polju naložio je saslušanje vještakinje neuropsihijatrice dr Gordane Konatar, koja je će se izjasnititi na okolnosti da li je tablete koje su nađene u stanu, Beranac Radovan Joksimović mogao koristiti u medicinske svrhe.

To je juče kazao sudija Ivan Adamović u nastavku ponovnog suđenja Joksimoviću, koji odgovara zbog krivičnog djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Ranijom presudom, koju je ukinuo Apelacioni sud, Joksimović je bio osuđen na tri godine zatvora.

Prema optužnici, Joksimović je 27. marta prošle godine u Beranama, neovlašćeno radi prodaje držao dvije tablete oznake “Mabron retard” ukupne neto mase 0,594 grama i 16 tableta “Tramadol HCI”, ukupne mase od 4, 768 grama.

Drogu je držao sakrivenu u plakaru u hodniku stana u Beranama, a istu su pronašli službenici Centra bezbjednosti Berane.

Optuženi je ranije tvrdio da je tablete, koje je policija pronašla u njegovom stanu, koristio za svoje potrebe, nakon što mu je operisana noga.

Predlogu za saslušanje tog vještaka usprotivio se branilac okrivljenog, advokat Milorad Vlahović, tvrdeći da se vještak već jednom izjasnio da je tablete koje su nađene u njegovom stanu mogao koristiti i u medicinske svrhe.

Suđenje se nastavlja 26. oktobra.

Bonus video: