Milošević pušten nakon ispitivanja u policiji

Milošević je satima pojašnjavao kako je u UPC tekao postupak čuvanja i spaljivanja oduzetih cigareta iz Slobodne zone Luke Bar, ali nije imao objašnjenje gdje su i kako nestali paketi vrijedni gotovo milion eura

73533 pregleda 201 komentar(a)
Milošević, Foto: Luka Zeković
Milošević, Foto: Luka Zeković

Nakon šestočasovnog zadržavanja u policiji, direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević je nakon privođenja pušten, ali su inspektori Specijalnog policijskog odjeljenja od njega oduzeli telefon.

Milošević je sinoć satima pojašnjavao kako je u Upravi prihoda i carina tekao postupak čuvanja i spaljivanja oduzetih cigareta iz Slobodne zone Luke Bar, ali nije imao objašnjenje gdje su i kako nestali paketi vrijedni gotovo milion eura.

Osim šefa UPC, policija je sinoć kasno u Nikšiću i Podgorici privela i nekoliko službenika - članova Komisije za spaljivanje cigareta UPC, ali i dvoje zaposlenih u "Zetatransu" koji su bili zaduženi za čuvanje oduzetih cigareta. Službenici SPO su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva od svih njih uzeli izjave, a radi se na prikupljanju drugih materijalnih dokaza kako bi tužilac donio odluku protiv koga će se sve biti zvanično pokrenut krivični postupak i za koje krivično djelo.

Povezani članci

02. Oktobar 2022.

Uhapšen Rade Milošević

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević na zahtjev policije donio je sinoć i dokumentaciju UPC o internim rješenjima i odlukama akcija u kojima su spaljivane cigarete koje su u februaru ove godine oduzete iz Luke Bar, a za koje je donijeto rješenje o uništavanju.

SDT vjeruje da u pećima nije spaljen broj paketa, kako se to vjerovalo i kako je objavljeno u dokumentima Uprave prihoda i carina, već da je dio oduzetih paketa završio u krijumčarskom lancu.

Uprava prihoda i carina organizovala je prvo uništavanje, 30. juna ove godine, u nikšićkoj privatnoj fabrici "Javorak“. U toj operaciji, mimo znanja Uprave policije, pred komisijom UPC koju je imenovao Milošević, uništen je dio ali nikada nije javno objelodanjeno koliko paketa.

U naredna dva navrata, Uprava prihoda i carina organizovala je javno paljenje - 17. avgusta, kada je UPC saopštila da će tog dana biti uništeno 1.000 paketa cigareta zaplijenjenih u Slobodnoj zoni Luke Bar u pećima koje se nalaze u krugu fabrike “Javorak MB” u Nikšiću. Posljednje spaljivanje organizovano je u četvrtak u Nikšiću, kada je Milošević saopštio da će se uništiti roba vrijedna tri miliona na tržištu, a u nabavci blizu milion.

Bonus video: