Milošević: Nisam uhapšen, odazvao sam se pozivu policije

"Uprava prihoda i carina ima blizu 1.200 zaposlenih, ja kao njen direktor sam spreman da snosim odgovornost ukoliko se utvrdi kršenje bilo koje zakonske procedure iz svoje nadležnosti", naveo je Milošević

40300 pregleda 88 komentar(a)
Milošević, Foto: Boris Pejović
Milošević, Foto: Boris Pejović

Direktor Uprave prihoda i carina (UPC) Rade Milošević kazao je da nije ni uhapšen, niti priveden, već da se odazvao pozivu policije u svojstvu građanina i pružio svu potrebnu dokumentaciju koja je od njega tražena na uvid nadležnim organima.

"Vijesti" su jutros objavile da je Milošević pušten, nakon šestočasovnog zadržavanja u policiji, gdje je pojašnjavao kako je u UPC tekao postupak čuvanja i spaljivanja oduzetih cigareta iz Slobodne zone Luke Bar, ali da nije imao objašnjenje gdje su i kako nestali paketi vrijedni gotovo milion eura. Inspektori Specijalnog policijskog odjeljenja od njega su oduzeli telefon.

Milošević je u reagovanju, koje je medijima dostavio portparol UPC Radoje Mijušković, poručio da je sve radnje i odluke iz svoje nadležnosti sprovodio u skladu sa zakonom. Kazao je da UPC ima blizu 1.200 zaposlenih, te da je on, kao direktor, spreman da snosi odgovornost "ukoliko se utvrdi kršenje bilo koje zakonske procedure iz svoje nadležnosti".

Povezani članci

02. Oktobar 2022.

Milošević pušten nakon ispitivanja u policiji

Milošević je rekao da podržava akciju Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije u cilju rasvjetljavanja tog i svih slučajeva iz nadležnosti Uprave prihoda i carina. Kazao je da stoji na raspolaganju da pruži sve neophodne informacije u cilju rasvjetljavanja potencijalnih nezakonitosti, jer je to u zajedničkom interesu.

"Razumijem da se ovakve informacije plasiraju medijima u ovom trenutku sa bombastičnim naslovima o mom hapšenju i razumijem da to upravo sada odgovara određenim krugovima i kriminalnim grupama koje su povezane sa organizovanim švercom cigareta. U svojim prethodnim izjavama koje se tiču šverca, upravo sam ja nagovijestio o kakvim se grupama radi i na šta su sve spremne da bi ponovo došle do zaplijenjene robe".

"Nije takođe slučajno što se takvi naslovi odnose na osobu koja je postigla najbolje rezultate u istoriji borbe protiv krijumčarenja cigareta u Crnoj Gori za najkraće moguće vrijeme, zbog čega je Crna Gora dospjela na prvo mjesto u Evropi po tom pitanju, što je istaknuto i pohvaljeno u svim izvještajima evropskih i svjetskih institucija", naveo je Milošević u reagovanju.

Povezani članci

02. Oktobar 2022.

Uhapšen Rade Milošević

Napominje da je za pet mjeseci njegovog mandata zaplijenjeno cigareta više nego zadnjih 30 godina.

"Naglašavam još jednom da sam sve radnje i odluke iz svoje nadležnosti sprovodio u skladu sa zakonom. Uprava prihoda i carina ima blizu 1.200 zaposlenih, ja kao njen direktor sam spreman da snosim odgovornost ukoliko se utvrdi kršenje bilo koje zakonske procedure iz svoje nadležnosti", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: