Abazović: Materijalni status pripadnicima MUP-a se mora popraviti, ne postoji državni organ koji je više napadan

"Nedopustivo je da radite u teškim uslovima, najteže zadatke u ovoj državi, najopasnije zadatke u društvu, a da za to ne budete adekvatno nagrađeni. Učinićemo sve uz vaš napor da uslovi u kojima radite budu bolji a materijalni status koji ostvarujete svakog mjeseca, bude veći nego sada"

20388 pregleda 25 komentar(a)
Abazović, Foto: Screenshot
Abazović, Foto: Screenshot

Država mora uložiti uložiti dodatne napore kako bi se popravio materajlni status pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, poručio je premijer Dritan Abazović.

On je danas u kampu na Zlatici govorio povodom 2. oktobra, Dana unutrašnjih poslova.

"Želja je da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova daju presudni značaj da Crna Gora postane članica Evropske unije. To je ideal generacija koje danas žive, želeći da svoju državu grade kao evropsku, građansku, pomirenu, sa visokim životrnim standardom... Ne postoji organ koji je više napadan od MUP-a i Uprave policije i želim da vam svima čestitam na dostojnom odnosu jer ne postoji organ koji je više svojim radom zalaganjem i rezultatima pokazao da i u takvim okolnostima može da bude na braniku nacionalnih interesa Crne Gore i da ostvaruje ono što mu je krajnji cilj - da se Crna Gora razvija i ide naprijed", rekao je Abazović.

Poručio je da Vlada mora uložiti dodatne napore da se popravi njihov materajlni status.

"Nedopustivo je da radite u teškim uslovima, najteže zadatke u ovoj državi, najopasnije zadatke u društvu, a da za to ne budete adekvatno nagrađeni. Učinićemo sve uz vaš napor da uslovi u kojima radite budu bolji a materijalni status koji ostvarujete svakog mjeseca, bude veći nego sada".

Abazović je rekao i da je želja da imamo profesionalne državne organe.

"Da zajednički gradimo evropsku budućnost Crne Gore. Vjerujem da vaš doprinos ni u narednom periodu u tome neće izostati. Izazovi pred nama su složeni, ali ne i veliki da ih ne možemo preskočiti. Uprava policije, MUP, sve ostale službe sektora bezbjednosti zajednički i ostali državni organi moraju da djeluju ka ostvarenju tog cilja", proučio je Abazović.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić rekao je da nema ni veće časti ni većeg ponosa nego upravljati najmoćnijom silom u državom, ali i ujedno ni veće obaveze nego tu slilu u službi građana zadržati.

Adžić
Adžićfoto: Screenshot

"Biti službenika MUP-a znači biti uzvišen biti izvan vjerske, nacionalne i političke pripadnosti. Vođen uvijek i iskjučivo Ustavom i zakonima Crne Gore. Biti službenik MUP-a znači biti građanin svijeta, ali prije svega građanin svoje države. Poštujte svakog čovjeka - pred moćnima se ne ponizite, pred slabijima se ne uzvišite. Vi ste oličenje države i to ne smijete zaboraviti", rekao je Adžić.

Pripadnicima MUP-a poručii je da je sigurnost države "u vašim rukama".

"To je najveća čast koja vam može pripasti i najveća obaveza koju dostojanstveno morate nositi", rekao je Adžić

Bonus video: