Abazović: Neću podnositi ostavku, aktivnosti na suzbijanju šverca cigareta se nastavljaju bez restrikcija

"Monitoring koji je vršen i za ovaj transport je višestruk nije samo jedna služba ujključena, ko je uradio propust neka utvrđuju nadležni organi..."

47853 pregleda 75 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Premijer Dritan Abazović kazao je da neće podnositi ostavku "zbog rezultata koje Vlada ostvaruje".

"Rezultati, pogotovo u borbi protiv organizovanog kriminala su enormni. Mislim da tu vrstu odgovornosti morate da tražite na nekoj drugoj adresi", rekao je Abazović.

Komentarišući sinoćnje privođenje direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića i sumnje tužilaštva da jedan kamion sa cigaretama namijenjenim uništavanju nije stigao na lokaciju, on je kazao da želi da vidi gdje je taj kamioni da to treba da utvrde nadležni organi.

"Aktivnosti na suzbijanju šverca cigareta se nastavljaju bez restrikcija puna podrška Specijalnom tužilaštvu, Specijalnom policijskom odjeljenju i svim drugim koji učestvuju. Potpuno je logično, već nam se desilo prije pet, šest mjeseci da isto kada se radila zapljena da se krade roba koja je zaplijenjena. Uništavanje robe, konkretno ovdje zaplijenjenih cigara, je uništavanje finansijskih resursa organizovanih kriminalnih grupa", rekao je Abazović.

Dodao je da "oni će sada na sve načine, prije nego što se roba uništi, vjerovatno nastaviti pokušaje da dio robe nekako spasu, vrate u svoje vlasništvo".

"Monitoring koji je vršen i za ovaj transport je višestruk nije samo jedna služba ujključena. Ko je uradio propust neka utvrđuju nadležni organi, nema nikakve selektivnosti. Ne može da postoji nikakva tolerancija vezano za aktivnosti koje su do sada bile. Mi nastavljamo, pozivam organe da sve odrade kako treba i vidjećemo šta će biti ishod" rekao je Abazović.

Upitan da li vjeruje da je kamion zaista pošao negdje drugo, premijer ke rekao da želi da vidi gdje je taj kamion, "da to isto treba da utvrde organi, ako nije otišao na pravo mjesto".

"Dobra je stvar što se na više načina vrši nadzor i da imamo podršku međunarodnih partnera i oko ovih aktivnosti. Ne bi čekali 2022. godinu da se suzbija šverc cigareta da je neko prethodnih decenija radio svoj posao", naveo je on.

On je komentarisao navode poslanika DPS-a Peđe Boškovića i ministra odbrane i lidera SDP-a Raška Konjevića koji su nakon sinoćnje akcije ukazali na to da je Abazović sve vrijeme njima crtao mete za šverc cigareta, pokušavajući da zapravo sa sebe skrene pažnju.

"Oni politički stoje iza toga. Kad je riječ o ovome što se desilo sinoć - razlika između Raška Konjevića, Peđe Boškovića i mene je ta što ja ne stojim u zaštiti iza bilo koga, bio mi on blizak politički, partijski - to je velika razlika između mene i njih", rekao je Abazović.

Kazao je da ni Bošković ni Konjević "nikad dok su vodili sektor bezbjednosti nijesu uradili ništa povodom toga.

"A naši rezultati su zavidni, i oni to pokušavaju da uzurpiraju. Mislim i ponavljam da kompanije koje sam ja nacrtao da su na krovu šverca cigareta su ljudi koji njih politički i finansijski podupiru da oni usmjeravaju priču na ovaj način", rekao je Abazović.

Dodao je i da očekuje da u narednih 20 dana, koliko je ostalo do izbora, gro kampanje bude protiv njega.

Bonus video: