Uhapšen vozač nestalog kamiona i službenik Uprave prihoda i carina

Specijalno državno tužilaštvo i službenici SPO nastavljaju akciju prikupljanja dokaza kako bi utvrdili ko je sve imao ulogu u švercerskom lancu

72817 pregleda 78 komentar(a)
Dio zaplijenjenih cigareta, Foto: Gov.me/Saša Matić
Dio zaplijenjenih cigareta, Foto: Gov.me/Saša Matić

Vozač nestalog kamiona i jedan službenik Uprave prihoda i carina uhapšeni su večeras zbog sumnje da imaju veze sa nestankom cigareta vrijednih gotovo milion eura, saznaju "Vijesti".

Policija je u popodnevnim časovima nadomak Podgorice pronašla kamion pun cigareta koji je juče nestao na putu od carinskog skladišta "Zetatransa" ka Nikšiću, gdje je trebalo da se uništi tovar.

Zbog sumnje da su direktno umiješani u krađu kamiona krcatog cigaretama, navodno, vrijednim oko milion eura za sad je dat nalog za hapšenje vozača i jednog službenika UPC.

Specijalno državno tužilaštvo i službenici SPO nastavljaju akciju prikupljanja dokaza kako bi utvrdili ko je sve imao ulogu u švercerskom lancu.

Zbog nestanka vrijednog tovara, pripadnici SPO u subotu veče na informativni razgovor su priveli i uzimali satima izjavu od direktora UPC Rada Miloševića, pet članova Komisije za uništenje cigareta ali i nekoliko službenika Zetatransa.

SDT će nakon analize dokaza i izjava donijeti odluku protiv koga će sve otvoriti krivični postupak.

Bonus video: