uprava policije

Bar: Krivično procesuirane tri osobe, jedna uhapšena

Maloljetnik osumnjičen za krađu u pekari, H.N. (30) za omogućavanje uživanja opojnih droga, dok se M.Z. (30) sumnjiči za napad na službeno lice

4071 pregleda 0 komentar(a)
Bar (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Bar (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Policija u Baru krivično je procesuirala tri osobe od kojih je jedna uhapšena, saopšteno je iz Uprave policije.

Krivično djelo krađa stavlja se na teret maloljetnom A.L. (17) koji je, kako se sumnja, 29. septembra oko 5.30 časova ušao u unutrašnjost jedne pekare i koristeći nepažnju zaposlenih, ukrao novac iz registra kase i pobjegao. Protiv njega je podnijeta krivična prijava.

Za krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga sumnjiči se N.H. (30).

"Postupajući po naredbi Osnovnog suda u Baru, policijski službenici su izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi lice N.H. u mjestu Dobra voda i tom prilikom pronašli opojnu drogu marihuana ukupne težine 15,4 grama kao i vagu za precizno mjerenje", navodi se u saopštenju.

Dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru naložio je da se protiv N.H. u redovnom postupku podnese krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

Napad na službeno lice u obavljanju službene radnje je krivično djelo koje se na teret stavlja M.Z. (30) iz Bijelog Polja, stalno nastanjen u Baru koji je, kako se sumnja, 2. oktobra oko 2.30 časova zaustavljen kao učesnik u saobraćaju od strane saobraćajne patrole radi kontrole.

"M.Z. je odbio da se podvrgne alkotestiranju, te zatim verbalno napao dva policijska službenika, nakon čega jednog od njih i fizički, nanoseći mu tom prilikom lakše tjelesne povrede. Tužilac koji je upoznat sa događajem je naložio da se M.Z. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje", navodi se u saopštenju policije.