Kotorska policija uhapsila dvije osobe: Pronađene plantaže marihuane, pištolj...

"Na pronađenim plantažama određeni dio stabljika je zatečen u fazi sušenja, dok je manji dio zatečen u fazi sazrijevanja"

15630 pregleda 2 komentar(a)
Plantaža marihuane, Foto: UP
Plantaža marihuane, Foto: UP

Kotorska policija uhapsila je dvije osobe koje se sumnjiče za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

U saopštenju se navodi da je uhapšen R.B. (22), državljanin Albanije sa boravkom u Tivtu, kao i F.B. (20) državljanin Crne Gore sa prebivalištem u Tivtu, a njemu se na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Naime, postupajući po operativnim informacijama kotorska policija je realizovala akciju na području brda Vrmac u bokokotorskom zalivu i u pronašla dvije plantaže opojne droge marihuana sa 286 stabljika. Na pronađenim plantažama određeni dio stabljika je zatečen u fazi sušenja, dok je manji dio zatečen u fazi sazrijevanja", ističe se u saopštenju UP.

Oni su dodali da je kotorska policija pretresla stan koji koriste R.B. i F.B.

"Pronađen je pištolj "Pietro Bereta" kalibra 7,65 mm, oko 100 grama marihuane, kao i 10 stabljika ove opojne droge", piše u saopštenju.

Pištolj
foto: UP

Navodi se i da se sumnja da su R.B. i F.B. S, zajedno sa još jednom, za sada nepoznatom osobom, zasadili i uzgajali marihuanu sa namjerom da je stave u promet na tržištu.

"Policija sprovodi aktivnosti na identifikaciji i lociranju pomenutog, za sada nepoznatog lica. Pronađena droga i oružje biće upućeni na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu. R.B. i F.B. su uz krivičnu prijavu privedeni tužiocu u Višem državnom tužilaštvu koji im je nakon saslušanja donio rjesenja o zadržavanju do odluke sudije za istragu Višeg suda u Podgorici", zaključuje se u saopštenju UP.

Bonus video: