Saveljić nakon saslušanja u SDT maricom vraćen u prostorije za zadržavanje UP

Saveljić je uhapšen u srijedu

39130 pregleda 7 komentar(a)
Saveljić, Foto: Boris Pejović
Saveljić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.10.2022. 13:01h

Član Komisije za za uništavanje oduzetih cigareta Uprave prihoda i carina (UPC) Mihailo Saveljić je nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) policijskom maricom vraćen u prostorije za zadržavanje Uprave policije (UP).

Saveljić je uhapšen juče.

U istoj akciji uhapšeni su i članovi Komisije Radivoje Vujačić i Nebojša Adamović kao i načelnik Odjeljenja za sprečavanje krijumčarenja u UPC Željko Ivanović.

Svi oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije i primanje mita.

Saveljić je pred tužiocem u potpunosti negirao izvršenje krivičnog djela, kazao je "Vijestima" jedan od njegovih branilaca, advokat Danilo Mićović.

"Iznio je odbranu, u potpunosti negirao izvršenje krivičnog djela i odgovarao na sva postavljena pitanja. Postupak je označen stepenom tajnosti i u potpunosti se moramo toga pridržavati, zato ne mogu govoriti i detaljima", kazao je Mićović.

Saveljić je pred tužiocem saslušan u prisustvu advokata Mićovića i Mitra Mugoše.

U SDT je saslušan i Nebojša Adamović, koji je nakon toga vraćen u policijsko vozilo.

Adamović
Adamovićfoto: Boris Pejović

Saslušan je i Radivoje Vujačić.

Vujačić
Vujačićfoto: Boris Pejović

Željko Ivanović je na saslušanju.

Ivanović
Ivanovićfoto: Boris Pejović

U okviru istrage krađe kamiona cigareta uhapšeni su predsjednik Komisije za uništavanje oduzetih cigareta Elvir Adrović, šef mobilnog tima za suzbijanje krijumčarenja UPC Milutin Pejović i vozač kamiona sa oduzetim cigaretama Dalibor Brnović, zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije,primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

Nakon saslušanja im je određeno zadržavanje u trajanju do 72 časa.

Adrović je nakon isteka pritvora pušten jer je tužilac je procijenio da je od Adrovića prikupio dovoljno iskaza, te da nije potrebno da dostavlja predlog za određivanje pritvora sudiji za istragu Višeg suda.

Bonus video: