U Podgorici uhapšena međunarodno tražena osoba: Osumnjičena za krijumčaranje većih količina droge u Danskoj

"E.J.R. se sumnjiči da je kao jedan od organizatora kriminalne organizacije u Danskoj, sprovodio krijumčarenje većih količina opojnih droga, kokaina, heriona i hašiša iz drugih zemalja i sprovodio dalju prodaju na teritoriji Danske"

6114 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa policijskim službenicima Regionalnog centra "Centar", Odjeljenjem bezbjednosti Podgorica, uhapsili su međunarodno traženo lice E.J.R. (30).

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, Službenici Sektora za borbu protiv kriminala učestvovali su u međunarodnoj akciji koju je inicirala i vodila danska policija, u saradnji sa Europolom, a bila je usmjerena na lišenje slobode više lica članova kriminalne organizacije, koja se bavila krijumčarenjem većih količina opojne droge u Danskoj.

"E.J.R. se navedenom potjernicom potražuje radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnih djela posjedovanje oružja, proizvodnja ili skladištenje opojnih sredstava sa ciljem predaje istih većem broju lica za značajnu sumu novca ili pod drugim otežavajućim okolnostima Krivičnog zakonika Danske", dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi on se sumnjiči da je kao jedan od organizatora kriminalne organizacije u Danskoj, sprovodio krijumčarenje većih količina opojnih droga, kokaina, heriona i hašiša iz drugih zemalja i sprovodio dalju prodaju na teritoriji Danske.

"Lišenje slobode ovog lica u Crnoj Gori je sprovedeno sinhronizovano sa drugim policijskim aktivnostima na teritorijama Danske, Švedske i Holandije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: